Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik stärker positionen

/
  • Den gråa utbyggnaden visar hur Sandvik har tänkt att de nya lokalerna ska se ut.
  • Klas Forsström säger att satsningen ska säkerställa produktområdets ledande position på marknaden och sätta standarden för framtiden.

En storsatsning på Sandvik Coromant ska säkra att produktområdet fortsätter att vara världsledande inom utveckling. Bland annat ska lokalerna byggas ut med 3000 kvadratmeter.

Annons

Under gårdagen presenterade Klas Forsström, vd för Coromant, den senaste satsningen. En investering på 200 miljoner kronor görs i Kina och Sandviken, ett beslut som togs under Sandviks styrelsemöte i förra veckan.

Pengarna ska läggas på en ny prototypverkstad för hårdmetallverktyg och ett nytt produktivitets – och applikationscenter i Sandviken. I Kina handlar det om ett nytt applikationscenter.

– Det handlar om att säkerställa vår ledande position på marknaden, säger Klas Forsström.

Satsningen handlar till stor del om att utöka och effektivisera möjligheten att demonstrera och utbilda både personal och kunder.

– Kundbesöken är en stor konkurrensfördel. Vi arbetar med kunskapsöverföring och ger kunderna förmågan att effektivt kunna använda komponenter och verktyg.

200-miljonerssatsningen kommer att fördelas relativt jämnt mellan Sandviken och Kina. I Sandviken kommer lokalerna att byggas ut med ungefär 3000 kvadratmeter. Enligt Klas Forsström ska det fastställa företagets position.

– Sandviken är Mecka för kunskapsöverföring inom tillskärningsindustrin. I dag är vi världsledande, men vi vill sätta standarden för den framtida industrin och konstant vara förbättrande.

Trots storsatsningen innebär det inga nya arbetstillfällen i Sandviken, men Klas Forsström är ändå inte främmande för nyrekrytering.

– Vi utgår från att vi klarar det här utan att anställa fler. Men om vi behöver anställa så gör vi det.

Innan årets slut ska upphandlingen vara klar och tidsramen för utbyggnaden är två år i Sandviken och ett år i Kina.

Mer läsning

Annons