Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikanställda intog badet

/
  • Michael Korsgaard jobbar i prototypverkstaden på Sandvik Coromant och hjälper dessutom till på Coromants eget gym. I går simmade han på Parkbadet för Coromantklassikern.

Runt 200 anställda på Sandvik Coromant har anslutit sig till hälso- och friskvårdssatsningen ”Coromantklassikern”. I går genomfördes det sista simpasset på Parkbadet.

Annons

Enligt Kristine Bergström, hälsoansvarig på Coromant, är klassikern ett sätt erbjuda stöd för de som vill göra en livsstilsförändring, eller kanske bara må lite bättre.

Och responsen har varit stor. Var fjärde av företagets 800 anställda är med.

Satsningen har inte påkallats av att det finns utbredda hälsoproblem på arbetsplatsen, tvärtom har 20 års hälso- och friskvårdsarbete gett resultat, menar Kristine Bergström.

– Sjukfrånvaron är låg och överlag har vi väldigt välmående personal. En anledning att vi gör just den här satsningen är att många har svårt att hålla igång året runt. Sedan är det en social aktivitet, vilket också är viktigt, säger hon.

Coromants egen variant av klassikern ska inte förväxlas med det som brukar kallas ”En svensk klassiker”, där vidlyftigheter som Vansbrosimningen och Vasaloppet ingår.

Grenarna är desamma, simning, löpning, skidåkning och cykling, men distanserna är betydligt kortare och utspridda över flera pass.

Dessutom finns två varianter, ”Helan” och ”Halvan”, där distanserna i den sistnämnda är hälften så långa.

De anställda betalar inget men får ta av sin fritid till aktiviteterna.

– Det här är inget som vi kommit på, det finns andra företag som gjort liknande saker, men vi har fått jättebra gensvar, säger Kristine Bergström.

Mer läsning

Annons