Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken Hus vill bilda dotterbolag

Sandviken Hus AB vill bilda ett dotterbolag som ska förvalta verksamhetens special och kommersiella fastigheter. En av anledningarna är att få bättre hyresstatistik.

Annons

I dagens läge förvaltas en blandad mix av vanliga bostäder, men det finns också en betydande del som är specialboenden och kommersiella fastigheter. Det är denna del av verksamheten som styrelsen i Sandviken Hus nu vill lägga i ett eget bolag. Håkan Bengtsson, S, som är styrelseordförande i Sandviken Hus säger att det finns fler anledningar till viljan att omstrukturera i bolaget.

Specialboenden kan till exempel innebära en anpassad bostad för en funktionsnedsatt person och för dessa är hyrorna högre.

Håkan Bengtsson menar därför att bland annat hyresstatistiken blir missvisande om man slår ihop både vanliga bostäder, kommersiella lokaler och specialboenden. Enligt Håkan Bengtsson ser man nu också över vad det innebär ekonomiskt att lägga över delar av verksamheten i ett eget bolag.

Beslutet om att lägga fram ärendet för kommunstyrelsens arbetsutskott togs den 24 februari och den 27 april behandlas ärendet under kommunstyrelsens sammanträde.

Mer läsning

Annons