Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken Praktiska får svidande kritik

Efter sammanlagt sex anmälningar från elever och föräldrar – nu kommer Skolinspektions rapport om Sandviken Praktiska.

Kritiken är svidande.

Annons

GD har ett flertal gånger återkommit till situationen för eleverna i årskurs tre på Wildlife-programmet på Sandviken Praktiska.
Lärare har börjat och slutat och frågetecknen kring den utlandsförlagda praktiken har varit många.
Anmälningarna börja komma in till Skolinspektionen och den 25 januari gjorde myndighetens inspektörer ett besök på skolan.
Bland annat granskade man studieplanerna för de fyra elever som går det tredje året på Wildlife-programmet. Efteråt konstaterade inspektörerna att eleverna saknade cirka 1000 gymnasiepoäng när bara en termin av utbildningen återstod.
Normal studietakt innebär ett väsentligt mindre antal poäng per termin.
Representanter för Sandviken Praktiska-skolans ägare medger till Skolinspektionen att det funnits flera fel gällande utbildningens "innehåll och genomförande", att man brustit i det systematiska kvalitetsarbetet och det inte funnits fungerande rutiner om överlämning av information om elever när lärare slutat.
Skolinspektionen kräver i ett föreläggande att Sandviken Praktiska ger eleverna en gymnasieutbildning som uppfyller kraven.
Som avslutning pekar Skolinspektionen på att rektorn har en skyldighet att ge eleverna särskilt stöd under vårterminen om det behövs.

Mer läsning

Annons