Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken sålde hus för 3,5 miljoner

I går blev Sandvikens kommun 3,5 miljoner kronor rikare. I ansträngningarna att banta det kommunala fastighetsbeståndet såldes i går de fyra första husen, däribland det gamla kommunhuset i Kungsgården.

Annons

Under gårdagens kommunstyrelsesammanträde beslutade politikerna att sälja fyra fastigheter. Sammanlagt får kommunen in 3,5 miljoner på försäljningen. Men eftersom att alla fastigheter såldes under marknadsvärde fick kommunen en realisationsförlust på sammanlagt fem miljoner kronor.

– Vinsten för oss är att vi slipper framtida drifts- och underhållskostnader samt investeringskostnader, säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande.

De fastigheter som såldes under gårdagen var en gammal yllefabrik i Järbo, en före detta elevbostad för folkhögskolan i Österfärnebo, en industrifastighet i Storvik och det gamla kommunhuset i Kungsgården. I det sista köpet ingår även Lagmansgården, Sockenstugan och ett hyreshus.

I det gamla kommunhuset i ligger i dag en del av Kungsgårdens förskola, men de kommer inte att behöva flytta ut säger Peter Kärnström.

– De har ett hyreskontrakt och får stanna kvar, det spelar ingen roll vem som äger fastigheten.

Gårdagens försäljning ingår i kommunens plan att göra sig av med alla fastigheter som inte används och på det sättet pressa kostnader.

– Vi har sagt att vi ska sälja de fastigheter som vi inte har nytta av och sammanlagt just nu har vi lämnat sex fastigheter till mäklare.

Direkt efter gårdagens sammanträde skrev Peter Kärnström under köpehandlingarna och sedan var affären klar.

Mer läsning

Annons