Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken satsar på arbetslösa ungdomar

/

Under gårdagens kommunstyrelsesammanträde beslutade en enig församling att godkänna extra projektet i Sandviken. Under tre år ska sammanlagt 78 miljoner satsas för att få bukt med ungdomsarbetslösheten.

Annons

Satsningen syftar till att få ut arbetslösa 18–24-åringar i Sandvikens kommun på arbetsmarknaden, via praktik eller studier.

I den omfattande satsningen på närmare 80 miljoner kommer Sandvikens kommun att stå för nio miljoner för de tre åren. Men mycket av det operativa arbetet kommer också att skötas av kommunen genom arbetsmarknad och trafiknämnden. Det handlar om att stå för platsanskaffning, koordinering mellan förvaltningar och hålla kontakt med handledare.

Innan politikerna i går godkände förslaget hade Mikael Rosén, V, betänkligheter eftersom det inte finns någon projektbeskrivning.

– Jag är positiv till det här, det har jag varit från början. Men det finns ingen projektbeskrivning, det känns lite svajigt. Egentligen vill jag yrka på en återremiss, men eftersom det är viktigt att det här kommer igång så gör jag inte det.

Ann-Katrin Sundelius förklarade dock avsaknaden av en projektbeskrivning.

– Det är väldigt svårt eftersom vi inte vet hur många som ska vara i projektet. En styrgrupp ska tillsammans med individ- och familjeomsorgsförvaltningen kartlägga hur många som står utanför arbetsmarknaden och behöver stöd. Vissa kommer att behöva mer stöd än andra. Eftersom vi inte gjort någon inventering så kan vi inte precisera siffrorna just nu.

Mer läsning

Annons