Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken vägrar bygga lastbrygga

/
  • Henrik Ax, gruppledare på Selecta, Andreas Engström, ägare till Concreate och Janne Stadin, arbetsledare på Concreate hoppas att kommunen snart tillmötesgår deras önskemål om en höj- och sänkbar lastbrygga.

Företag på Industrivägen 2 i Sandviken är i behov av en höj- och sänkbar lastbrygga. Men kommunen vill inte satsa de 70 000 kronor bryggan kostar.
– Det kan göra att vi måste lämna Sandviken, säger Andreas Engström, ägare till Concreate.

Annons

Golvföretaget Concreate, med tio anställda, hyr lokaler av Sandvikens kommun på Industrivägen och i byggnaden finns ytterligare en handfull företag. Flera av dem skulle ha nytta av en lastbrygga, för att spara tid och för att slippa tunga manuella lyft.

Men än så länge har det varit kalla handen från tekniska kontoret på Sandvikens kommun.

För tre och en halv månad sedan hölls ett möte med personal från förvaltningen och då framförde företagarna önskemålet om en lastbrygga.

För Concreates del handlar det om möjligheterna att expandera, enligt Andreas Engström. I byggnaden finns en ledig lokal som företaget mer än gärna vill hyra av kommunen, men då krävs det att lastbryggan kommer på plats.

Efter mötet lät beskedet från kommunen vänta på sig.

I torsdags ringde Andreas Engström själv upp tekniska kontoret för att fråga vad som hänt.

– De hade bestämt att de inte skulle bekosta någon brygga. Men det hade de inte brytt sig om att berätta för mig, säger han.

Concreates pallar väger runt ett ton styck. Att få in pallarna i lokalerna är inga problem men när materialet ska ut igen och lastas in i mindre bilar blir det svårare.

Det är samma sak för Selecta. Men Selectas gruppledare Henrik Ax är mer försiktig i sina uttalanden.

– Från vår sida ställer vi oss positiva till om kommunen vill göra detta. Men vi är ganska nya här och visste hur lokalerna såg ut när vi kom, så vi ställer inga krav, säger han.

Andreas Engström säger att han kan tänka sig att vara med och betala för en brygga, men menar samtidigt att det inte är hans sak att föreslå.

Han efterlyser ett större intresse från kommunen, annars ser han sig tvungen att lämna Sandviken.

– När vi skulle etablera oss i Borlänge fick vi ett helt annat bemötande och vi skulle lika gärna kunna ha vår bas där. I Sandviken offras det mycket krut på Sandbacka och man undrar ju om våra pengar är mindre värda, säger han.

Lars Jonsson är ansvarig för fastighetsförvaltningen på tekniska kontoret och han säger att det helt enkelt inte finns pengar för att tillgodose Concreates önskemål, och att lokalerna på Industrivägen hyrs ut i ”befintligt skick”.

Däremot öppnar han för en helhetslösning som inbegriper att företaget hyr den tomma lokalen.

– Den diskussionen får vi ju ta med företaget, säger han.

Mer läsning

Annons