Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenhus ångrar festnotan

Inte bara Sandviken Energi har ägnat sig åt tveksam representation. Nu visar det sig att även Sandvikenhus felaktigt bjudit på alkohol.

Annons

Efter turerna med Sandviken Energis representation har bolaget sagt upp sin loge i Läkerol Arena. Vid ett enskilt tillfälle, den 30 mars 2012, bjöds sex kommunala mellanchefer på ishockey och det dracks alkohol för sammanlagt 4 662 kronor. Men kvällen slutade inte efter hockeyn. En kommunal chef, en anställd på Sandvikenhus samt två anställda på Sandviken Energi fortsatte kvällen i Sandviken där det dracks öl och spelades biljard till sent på natten. Notan betalades av Sandvikenhus.

Patrick Skoglund, vd för Sandvikenhus, säger att man inte kan representera på det här sättet. Han tar på sig skulden för att ölen betalades av det kommunala fastighetsbolaget.

– Jag attesterade det här, jag tittade bara på försättsbladet och inte på själva kvittona. Det kommer inte att hända igen.

Patrick Skoglund säger att han pratat med den som betalade:

– Han kommer också att få betala det här ur egen ficka. Så nu ser jag saken som utagerad.

Vid ett annat tillfälle ordnade Sandvikenhus teambuilding med så kallad ”after work” på restaurang Livingroom i centrala Sandviken. Det åts för 1 570 kronor och dracks alkohol för 1 363 kronor. Även denna gång fanns Sandviken Energi och personal från tekniska kontoret med. Det är dock ingenting som Patrick Skoglund ser som konstigt.

– Det hade varit en planeringsdag och den avslutades med gemensam middag. Tidigare har vi haft en otydlig policy där man har kunnat beställa avec, men jag kommer att föreslå för styrelsen att vi tar bort det.

Mer läsning

Annons