Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenhus: Ingen ställs på bar backe

Oron är fortfarande stor bland ett flertal föreningar i Sandviken med anledning av att Föreningshuset i Björksätra ska rivas.

Men Sandvikenhus försäkrar att ingen ska ställas ”på bar backe”.

Annons

Som GD tidigare berättat är det 17 föreningar som får flytta när Föreningshuset i Björksätra rivs vid årsskiftet.

I förrgår kväll hölls ett möte där representanter för föreningarna kunde diskutera situationen med chefen för föreningsenheten på kultur- och fritidsförvaltningen, Niklas Bergdahl, och föreningsutskottets ordförande Marie Lind, S.

En inbjudan hade även skickats till Sandvikenhus.

– Det kom ingen från Sandvikenhus och irritationen var stor över det, säger Krister Lindberg, ordförande i basket- och volleybollföreningarna.

Enligt Lindberg fanns en rad frågor att ställa till Sandvikenhus, bland annat om grunderna för rivningsbeslutet och om hur renoveringsbehovet bedömts.

Sandvikenhus kommunikations- och marknadschef Jenny Glumoff menar dock att Sandvikenhus inte har någon relation till föreningarna eftersom det är kultur- och fritidsförvaltningen som hyr ut och fördelar föreningsstöd.

– Kort sagt vill jag inte att föreningarna ska ha felaktiga förväntningar på vad vi som bostadsföretag kan bidra med, säger hon.

Jenny Glumoff säger att det är viktigt att kunden, det vill säga kommunen, är nöjd. I ett brev som hon skickade med till mötet i tisdags kväll skrev hon:

”Vår förhoppning är att frågan är löst under oktober. Men jag vill poängtera att ingen kommer att ’stå på bar backe’ vid årsskiftet.”

Föreningsutskottets ordförande Marie Lind är också förhoppningsfull men säger samtidigt att föreningarna kommer att behöva samarbeta.

– Om alla vill ha tre rum och kök med ensamrätt på lokalerna så kommer det inte att gå, säger hon.

En handfull föreningar har redan klart med nya lokaler.

Mer läsning

Annons