Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens studenter redo för bal

/

Vackra klänningar, tuffa bilar och unga män i mörka kostymer. Nej, det var inte inspelningen av en ny James Bond-film på Jerntorget igår. Det var Sandvikens stundande studenter som rullade in.

Annons

Klassiska amerikanska bilar bildade en lång kö på Hyttgatan när de körde fram studenterna till Jerntorget i går. Över tusen åskådare hade kommit för att titta på de vackert klädda ungdomarna. Parvis gick de på den utrullade röda mattan medan deras namn ropades upp i högtalare. Minglet arrangerades av gymnasietvåorna i Sandviken, något som görs för andra året i rad.

– Vi försöker göra det till en tradition att tvåorna arrangerar minglet åt treorna, som en present, säger Johan Erlandsson, ordförande Sandvikens elevkår.

Först ut på röda mattan var Henrik Fernis som var kavaljer till Emma Radvik, som går sista året på naturvetenskapliga programmet på Bessemergymnasiet. När GD pratade med henne kunde man märka en viss lättnad:

– Det känns jätteskönt, helt fantastiskt.

På kvällen väntade bal i Gasklockorna och som sig bör betydde det dans. Något som hennes kavaljer hade blandade känslor inför.

– Vi har övat på dansen, men Henrik har varit lite nervös, säger Emma Radvik.

Lite längre bort stod Linnéa Nordström som går sista året på måleri/byggprogrammet på Bessemer. Hon har planerat länge för den här dagen och berättar att hon köpte sin klänning redan före jul. När det nu äntligen var dags att sätta på sig den vackra kreationen var också mottot för dagen och den efterföljande balen klart:

– Jag ska ha så roligt som möjligt, säger hon och poserar med ett glas champagne i handen.

Mer läsning

Annons