Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviksbo ska sinnesundersökas

”Övertygande” bevisning. Och behov av en stor sinnesundersökning. Det kom tingsrätten fram till i målet mot Sandviksbon som plötsligt attackerade en 22-årig kvinna med kniv.

Annons

Rättegången mot Sandviksbon hölls under torsdagen. Bland annat vittnade en åskådare till överfallet om hur den 22-åriga kvinnan låg på marken och sprattlade när hon försökte värja sig mot knivattacken från en man som hon inte kände eller visste vem det var.

Under ett enskilt möte efter rättegången, som var offentlig, tog domaren och nämndemännen ställning om bevisningen var övertygande. Det var den blev det väntade beslutet, bland annat identifierades Sandviksbon av flera vittnen som befunnit sig på Hyttgatan vid tidpunkten för attacken.

Om han därmed gjort sig skyldig till just dråpförsök, som åklagaren vill ha honom fälld för, eller grov misshandel väntar tingsrätten med att bestämma.

Innan den definitiva domen levereras ska Sandviksbon genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Om han led av en allvarlig psykisk störning när han gick till attack kan domen blil rättspsykiatrisk vård i stället för fängelse. Mats Hedström

Mer läsning

Annons