Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD vill ha fler bussar

Sverigedemokraterna har lämnat in två motioner till kommunfullmäktige.
De handlar om utökad busstrafik på kvällar och helger samt att starta rastfadderverksamhet i skolorna.

Annons

Under denna mandatperiod har det främst varit Folkpartiet och Centern som lämnat in motioner.

Men nu visar SD att även de är på hugget och fullmäktigeledamöterna Per Kihlgren och Ing-Britt Olsson har lämnat in två motioner.

De vill få till en utökad busstrafik utanför Sandvikens tätort och skriver i motionen att ”Dom som jobbar skift, alltså obekväm arbetstid, har ingen möjlighet att ta bussen till jobbet.”

SD-ledamöterna vill att kommunfullmäktige ska ge uppdraget till berörd nämnd, arbetsmarknads- och trafiknämnden. Och att de i sin tur utreder möjligheten att införa bussar utanför Sandvikens tätort på obekväma tider.

Det skulle vara bra både för miljön och den enskilde människan påpekar de i motionen.

I den andra motionen belyser SD att besparingar inom kommunen har gjort att det är färre vuxna i skolorna och samtidigt går många arbetslösa och pensionärer med en känsla av att de inte har någon viktig roll i samhället.

För att motverka detta föreslår Kihlgren och Olsson att kommunen startar ett samarbete med pensionärsföreningar och Arbetsförmedlingen. Detta för att få frivilliga rastfaddrar till de skolor i kommunen som vill ha det.

Enligt förslaget skulle rastfaddrarna arbeta ideellt, en dag i veckan och bära särskilda västar.

– De är ute med barnen på förmiddagsrasten, finns till hands, pratar med ensamma barn och är ”vuxenkompisar”, skriver de i motionen.

Dessutom ska det finnas minst två från skolans personal som är rastvakter och som faddrarna kan fråga om hjälp. Rastfaddrarna skulle även kontrolleras i brottregistret och omfattas av kommunens olycksfallsförsäkring.

”Barnen blir tryggare, trivs bättre och mobbing motverkas.” skriver de.

Mer läsning

Annons