Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sean har ritat om gallerian

/
  • Den här gallerian behöver fräschas upp, tänkte Sean Stelling när han gick i den. Han gick hem, skissade upp en ritning med förslag på förändringar och skickade inte det till kommunen.

11-årige Sean Stelling tyckte att centrumgallerian i Sandviken behövde fräschas upp. Han gjorde en ritning med förslag på förändringar och skickade in till kommunen. Men han har även tittat på andra offentliga platser som borde rustas.

Annons

För några veckor sedan gick Sean Stelling i Sandvikens centrumgalleria och slogs av tanken att det behövs förnyelse. Då fick han idén att rita om köpcentret och skicka in förslaget till bygg- och miljökontoret.

Sagt och gjort, han gick hem och skissade upp en ny planlösning med fler butiker och funderingar på att göra butikslokaler på Hyttgatan mer lättillgängliga inifrån gallerian.

– Det skulle bli roligare om det fanns fler butiker. De som ligger på utsidan, på Hyttgatan, skulle också ha ingång från gallerian. De skulle kunna fräschas upp och göras lite större också. Det skulle säkert bli mycket bättre för gallerian, säger han.

När han var klar med ritningen, där han bland annat ritade till sin favoritbutik, Clas Ohlson, gick han in på kommunens hemsida.

– Jag kollade vilket kontor det var som tog hand om sådant här och sedan skickade jag ritningen till dem, jag hoppas att de kommer att fixa det jag föreslagit.

Resecentrum är en plats som Sean har haft ögonen på ett tag. Han har därför gjort en ritning över hur han tänker sig att det ska se ut.

Han blir entusiastisk och pekar och visar på pappret.

– Jag tycker att det borde bli fler sittplatser utomhus, men som man bygger väggar och tak över. Sedan borde man ha en lounge på övervåningen i vänthallen, för resenärerna. Det finns en sådan för SJ:s resenärer på Stockholms central och SJ åker ju förbi här också. Sedan borde det finnas en restaurang också, förklarar han.

Eftersom att han själv gillar Pizza Hut, så ritade han in den på skissen.

Men närmsat i tiden ligger ombyggnaden hemma på tomten, till vilka Sean givetvis har gjort ritningar. Han berättar att mamma och pappa tycker att det är bra idéer och funderar på att använda dem när tomten ska få en ansiktslyftning.

Om Seans visioner för tomten blir verklighet återstår att se. Men när det gäller gallerian berättar Ola Edström som är förvaltningschef på bygg- och miljökontoret, att kommunen inte äger den. Därför kommer de hänvisa honom till ägarna, vilka är Ei Invest European Retail.

Mer läsning

Annons