Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidfeber hos landstinget

/
  • Mikael Rauden växlar över till Anders Tollmar på andrasträckan.
  • Jessica Eriksson på läkemedelsenheten hade 20 mil i benen. Senare i år blir det både Öppet spår och Stafettvasan.
  • Mikael Rauden, controller på landstinget, körde första sträckan för laget ”White house”.
  • Friskvårdspedagogen Marie Hasselgren var både funktionär och stafettåkare i går.
  • Anna Swing Sjöblom på lekterapin, en av stafettdeltagarna i laget ”Är vi inte framme snart?”.

De var 250 förra året. I år blir de över 500, de landstingsanställda som ställer upp i Stafettvasan. I går var det gemensamt träningslopp i Högbo, för 55 av dem.

Annons

Friskvårdssatsningen gav eko redan i fjol. Landstinget Gävleborg var den organisation som samlade flest anmälda lag, och ingen annan var ens i närheten. I år är siffran fördubblad.

– Det kanske har spridits att det är kul att vara med, säger friskvårdspedagogen Marie Hasselgren, som var både funktionär och tävlande under stafetten i Högbo i går.

Förra årets deltagande resulterade också i en akut livräddande sjukvårdsinsats. En anestesiläkare fick utföra hjärt-lungräddning på en deltagare som fick hjärtstillestånd.

Med i går var också landstingets samordningsdirektör, Anders Tollmar, som var den som kläckte idén förra året. Han är imponerad över gensvaret.

– Det är magiskt.

Av landstingets 6 000 anställda är det bara 2 000 som utnyttjar friskvårdspengen.

I Stafettvasan bekostar landstinget anmälningsavgiften, övernattning och gemensam middag kvällen före loppet. De anställda deltar på sin lediga tid.

– Det mesta talar för att det är en god affär. Friskvård är vetenskapligt bevisat effektivt, säger Anders Tollmar, innan han ger sig ut på andra sträckan för sitt lag i Högbo.

Samordningsdirektören Anders Tollmar kläckte idén om Stafettvasan för de landstingsanställda och är överväldigad av gensvaret.

55 landstingsanställda ställde upp i förstafetten i Högbo. I Stafettvasan blir de över 500.

Mer läsning

Annons