Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan började med ballonger

/
  • Bawer Abdalla går i klass 6b och tycker att det var en bra idé att släppa upp ballonger. Han berättar att han är glad att vara tillbaka i skolan.
  • Kråkan Ågren och eleverna sjöng in den nya terminen.

I måndags var det dags att börja skolan efter sommarlovet. För många elever kan det kännas jobbigt att behöva sätta sig i skolbänken igen. Men på Murgårdsskolan i Sandviken ville rektor och lärare göra återkomsten lite roligare – med ballonger.

Annons

På måndagsmorgonen trängdes 300 elever på skolgården och ballonger delades ut till alla barn. Efter att rektor Katarina Löf hade välkomnat barnen bad hon dem att hjälpa henne att räkna ner från tio innan alla ballonger skulle släppas och stiga upp mot himlen.

Ett unisont räknande följdes av glada rop när 300 ballonger släpptes upp och seglade i väg i vinden.

På det sättet inleddes höstterminen för låg- och mellanstadieeleverna vid Murgårdsskolan.

– Det är så mycket fokus på avslutningen så nu försöker vi få det att bli kul att komma tillbaka till skolan också, säger Madeleine Högman, lärare på skolan.

Katarina Löf håller med och menar att de vill bygga upp en gemenskap.

– Jag hoppas vi kan förmedla en Vi-känsla. Alla elever har också fått en uppgift att önska sig något när de släpper upp ballongerna. Något de hoppas på att få ut av läsåret. Funkar det här så ska vi försöka att göra det till en tradition.

En av eleverna som släppte upp en ballong var Bawer Abdalla som går i klass 6b.

– Jag tycker att det var riktigt bra, man släpper ut en ballong till Gud, säger han.

Han säger att det var en bra start på terminen och ser fram emot att sätta igång med skolarbetet.

– Det känns bra att komma tillbaka, skönt. Jag hoppas mycket på att jag kommer lyckas bra med de nationella proven, säger han.

Mer läsning

Annons