Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolverksamheten vid Högbo bruk upphör

Bessemersskolan säger upp hyresavtal med Högbo bruk. All skolverksamhet på Nya Herrgården upphör vid vårterminens slut. Det innebär också att en heltidsstjänst dras in.

Annons

Samarbetet mellan skolan och Högbo bruk har inne- burit att utbildning inom främst konferensverksamhet kunnat förläggas till Nya Herrgården.

Men den här terminen blir alltså den sista som möjlig- heten kommer att kunna utnyttjas. Det innebär också att en heltidstjänst försvinner.

– Det var inte ett roligt beslut, men nödvändigt, menar Magnus Höijer, chef för gymnasieskolan och CVL. Men det betyder inte i dagsläget att en person blir uppsagd. Vi vet ännu inte var tjänsten ska tas, det ska till nya förhandlingar med facket först.

Det är det stora ekonomiska underskottet inom kunskapsförvaltningen, där gymnasieskolan är den enhet som har gått sämst, som ligger bakom beslutet att säga upp avtalet med Högbo.

– Ett sådant här arrangemang med herrgården kräver ett långsiktigt engagemang och just nu har vi inte ekonomiska resurser att driva det vidare, säger Magnus Höijer.

Mer läsning

Annons