Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltar satte stopp för olyckor

/

Två korsningar i Sandviken drabbades av flera olyckor. Då satte kommunen upp skyltar som påminde om väjningsplikt längre fram. Inte en enda olycka har skett sedan dess.

Annons

GD skrev i fjol om flera olyckor som skedde tätt inpå varandra i korsningen mellan Smassens Väg och Sätragatan.

Några av olyckorna var så allvarliga att personer, både vuxna och barn, klämdes fast och fick hjälpas ut av räddningstjänsten.

Flera av olyckorna tycktes bero på att bilister felaktigt uppfattade Smassens väg som huvudled när de kom körande på den mot korsningen.

Annars var kommunen och trafikpolisen förundrade över att det skedde så mycket olyckor där eftersom sikten var klar och reglerna tydliga.

Ett förslag om att bygga en rondell lades fram, men ansågs för dyr att genomföra med nuvarande budget.

Till sist valde kommunen att sätta upp stoppskyltar vid Smassens väg och skyltar 150 meter före korsningen med en förvarning om väjningsplikten.

– Smassens väg hade uppfattats som en huvudled. Olyckorna berodde på missbedömningar och slarv, säger Tommie Larsson, trafikingenjör hos kommunen.

Efter att skyltarna kommit upp har inte en enda olycka skett i korsningen.

I fjol skrev GD också om ett par som bodde efter T-korsningen där Sätragatan tar slut och korsas av Säljansvägen. Två nätter inom en månad fick de oväntat besök av bilar som körande så fort på den så kallade Sätra- rakan att de inte hann stanna i tid.

I det första fallet körde bilen rätt över korsningen och in på tomten och träffade hörnet på huset så att flisorna flög. Den unge bilisten la benen på ryggen och sprang därifrån.

I det andra fallet voltade bilen flera meter och hamnade till sist på tvären med fronten mot korsningen.

Även här har det 150 meter inför korsningen, på Sätragatan, satts upp en skylt som förvarnar om väjningsplikt.

Och inte heller här har det skett någon olycka efter åtgärden.

Mer läsning

Annons