Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutet kan vara här för projektet Dalslänningen

/
  • Dalslänningen skulle byggas på med två våningar och 92 lägenheter. Men innan veckan är slut kan hela projektet ha gått om intet.

Projekt Dals­länningen hänger nu på en mycket skör tråd. Enligt Sandvikenhus måste Hyresgästföreningen godkänna planerna senast på fredag:
– Annars blir det inget, säger Jenny Glumoff på Sandvikenhus.

Annons

235 miljoner kronor vill Sandvikenhus investera i Dalslänningen.

Pengarna ska finansiera en utbyggnad på höjden med två våningar – totalt 92 lägenheter – och installation av hissar.

Men som en bärande del i finansieringen av projektet vill bolaget också höja hyrorna med i genomsnitt 1 090 kronor, och det är där skon klämmer.

Höjningen blir för stor, enligt Hyresgästföreningen, som därför vägrat skriva på ett avtal.

Med anledning av det tog Sandvikenhus styrelse tidigare i sommar beslutet att stoppa processen. Detta i ett läge då allt annat var klart för byggstart.

Nu har Sandvikenhus erbjudit Hyresgästföreningen en så kallad hyresstegring, med innebörden att hyrorna höjs successivt under en fyraårsperiod.

– Vi har tillfört en ytterligare en dimension för att underlätta för Hyresgästföreningen att fatta beslut. Men vi har inte hört något och har vi inte ett underskrivet avtal nu på fredag så blir det helt enkelt inget projekt. Vi har använt de komponenter vi kan använda i en sådan här situation, säger Jenny Glumoff, kommunikations- och marknadschef på Sandvikenhus.

Någon modifierad variant, i händelse av att parterna inte kan komma överens om projektet som det sett ut hittills, är inte aktuell, enligt Sandvikenhus.

– Det här bygger på att allt genomförs. Delarna förutsätter varandra, säger Jenny Glumoff, som också berättar att Sandvikenhus inte har några andra projekt på gång.

– Blir det inget med det här så kommer inget att hända på tre år, säger hon.

Hyresgästföreningens ordförande i Sandviken, Bo-Inge Andersson, hälsar via en presskontakt att han inte vill göra några kommentarer i ärendet innan fredag.

Mer läsning

Annons