Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Small Band ger ut sin första cd

Ny cd-skiva och releasekonsert. Allt på samma på dag. Det bjuder Small Band på i morgon.

Annons

På lördag kommer kulturskolans eget storband att presentera sin första cd.

Samma dag är det en konsert i IOGT-NTO-lokalen i Sandviken. Vid konserten medverkar både nya och gamla upplagor av Small Band liksom Kulturskolans soulband, Octopus.

– Det handlar om klassisk storbandsjazz och det är sammanlagt tolv låtar på skivan, säger musikläraren och storbandsläraren Göran Berencreutz, som startade upplagan av Small Band höstterminen 2004 tillsammans med Patrik Lundstedt och Åke Björänge.

Den första upplagan av Small Band startade 1977 och många musiker har börjat sin bana i detta band som fortsätter att föra storbandsmusiken in i framtiden. Den här skivan utgör en dokumentation av den grupp som spelats tillsammans mellan 2004 och 2010 och är inspelad i Seljansborg kyrka och live under Bangen 2010.

Skivan ger en bild av den mångsidighet och energi som bandet besitter. Small Band är namnet till trots ett fullstort storband med elever från Kulturskolan i Sandviken som repeterar en gång i veckan och regelbundet uppträder på konserter med jazzfestivalen Bangen som given höjdpunkt varje år.

Mer läsning

Annons