Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SMT måste spara 300 miljoner

/
  • Jonas Gustavsson, vd på SMT Sandvik, presenterade en rapport med försvagad orderingång och försäljning men med ökad vinst. Samtidigt lanserades ett nytt sparpaket.

I går kom besked om att ytterligare 300 miljoner ska sparas inom SMT. Men några nya varsel har inte lagts.

– Vi ska göra allt vi kan för att undvika uppsägningar men jag kan givetvis inte ge några garantier, säger SMT-chefen Jonas Gustavsson.

Annons

Affärsområde Sandvik Materials Technology, SMT, med runt 4 000 anställda i Sandviken, har det senaste året genomfört massiva besparingsåtgärder.

En halv miljard kronor har sparats inom ramen för det så kallade Step change-programmet, i första hand genom personalneddragningar på tjänstemannasidan.

I Sandviken har 230 personer lämnat sina Sandvikjobb.

Men nu syns också resultatet av nedskärningarna. Trots att orderingången föll med elva procent i det tredje kvartalet, jämfört med samma period förra året, och att faktureringen föll med sju procent så förbättrades rörelseresultatet från 41 miljoner kronor till 180 miljoner, justerat för engångskostnader.

– Ja, det är för att vi har fått bort kostnader ur verksamheten och hade vi inte gjort det här hade vi haft ett riktigt bekymmersamt läge nu, sa Jonas Gustavsson när han i går presenterade delårsrapporten på SMT:s nya – och koncernens gamla – huvudkontor i Sandviken.

Att orderingång och försäljning fortsätter att sjunka från redan låga nivåer tvingar dock SMT-ledningen att vidta ytterligare åtgärder.

Step change-programmet förlängs och utökas och i första hand betyder det att ett nytt sparpaket läggs, den här gången på 300 miljoner kronor.

Men det nya sparpaketet ska till skillnad från det gamla inte innebära några personalneddragningar. I stället handlar det om att fortsätta att trimma produktion och organisation i syfte att öka effektiviteten.

Det är också ett uttalat mål att upp- och nedgångar ska kunna hanteras utan att personalstyrkans storlek påverkas för mycket.

– Jag hyser en god tilltro till att om vi kan gå igenom tuffa tider utan uppsägningar så har vi också en enorm konkurrensfördel när det vänder igen. Men vi måste naturligtvis också skydda vårt resultat, sa Jonas Gustavsson.

IF Metall-klubbens ordförande på SMT, Bo Boström, tror att företaget är inne på rätt linje när det gäller det nya sparpaketet och någon större oro för uppsägningar i Sandviken känner han inte.

– På kollektivsidan har vi ett flexibilitetsavtal som kan tåla ytterligare volymtapp, även om det är svårt att säga hur mycket.

Mer läsning

Annons