Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorgerum för arbetskamraterna

/

I går kunde arbetskamrater och vänner till de två omkomna männen på Sandvik vända sig till ett kondoleansrum för att sörja. Och det blev en välbesökt plats.

Annons

När två arbetare omkom inrättade ledningen för Sandvik Material Technology, SMT en nödlägesstab. De jobbade större delen av natten och kom in tidigt i går morse. Det var då Jonas Gustavsson, VD för SMT, beslutade sig för att skriva ett brev till alla anställda som lades upp på hemsidan.

–Under morgontimmarna utkristalliserade det sig att jag ville skriva ett kort brev. Det kom naturligt, precis som att vi hade en tyst minut. Det är en oerhörd sorgtyngd stämning i dag. Det är helt ofattbart svårt att ta in det här, säger han.

I sitt brev skriver Jonas Gustavsson att det som inte får hända har hänt. Han förklarar också att tankarna går till de omkomnas familjer, vänner och kollegor.

Företaget upprättade också ett kondoleansrum dit personal kan gå och sörja sina bortgångna arbetskamrater. Det blev en välbesökt plats i går.

– Det har varit en strid ström av människor som har kommit hit, säger Jonas Gustavsson.

Rummet är tyst och stilla och på ett bord står tända ljus intill bilder på de två männen och det finns även kondoleansböcker. Allt är inramat av blommor som kommer från olika avdelningar och kollegor.

Mer läsning

Annons