Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendiat fick 50 000 kronor

/

På fredagen sprang Sandvikens studenter ut efter tre års studier. Men en av dem som gjorde det var också 50 000 kronor rikare.

Annons

Marcus Karjalainen som tog studenten på Göranssonska skolan fick Clas-Åke Hedströmstipendiet som betyder att han får 50 000 kronor för vidare studier inom teknikområdet.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är helt otroligt, berättar han.

Han fick nyheten under en skolmiddag i torsdag och var helt ovetande om att det skulle bli han som fick det prestigefulla stipendiet.

– Man kan inte tänka sig att man ska få ett sådant fint pris, så det kom som en chock.

Tonvikten i stipendiet läggs på elevens personliga egenskaper, utveckling och på vilket sätt eleven står för skolans värden. Men även studieresultaten vägs in i kriterierna. Marcus Karjalainen får stipendiet för bland annat goda studieresultat samt engagemang i skolan.

Som många andra studenter ska han jobba i sommar, men inte på Sandvik.

– Jag ska bland annat jobba som elkonstruktör på Metso minerals. Men jag ska söka civilingenjörsutbildning för maskinteknik på Chalmers.

Marcus kommer ifrån Fagersta och har under sina år vid Göranssonska skolan bott i Sandviken. I dag lördag bär det av hemåt, och igår var det sista kvällen med gänget som gällde. Niklas Sundin

Mer läsning

Annons