Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan avslöjad?

/

Madonna? Dolly Parton? Nej, sångaren i Toto...

Annons

I en intervju med GD för två veckor sedan berättade Fredrik Granting att en amerikansk världsartist var på väg att bokas till Göransson Arena. Mer ville han inte säga. Men i en artikel den 19 augusti tänkte GD till och funderade på vem det skulle kunna vara. Kunniga personer fick uttala sig i frågan och spekulera vilken världsartist som skulle kunna tänkas komma till Sandviken och sprida stjärnglans och glamour.

Tomas Jernberg, arrangör av Getaway Rock funderade kring Black Sabbath, men avfärdade det själv med motiveringen att det är för dyrt.

Ingemar Dunker menade att det borde vara något folkligt, som drar en stor publik.

I helgen fick GD tipset att det skulle kunna vara Tommy Denander som är en känd gitarrist som har använts med många storheter. Till exempel har han spelat med Eric Clapton, Jimmy Page och supergruppen Chicago. Enligt tipsaren ska Tommy Denander spela på Göransson Arena den 7 december med Bobby Kimball, den kända sångaren från bandet Toto. Bandet har haft stora hits med låtar som Hold the Line, Rosanna och Africa.

Datumet som de två artisterna skulle vara bokade på arenan sammanfaller med den årliga julgalan där många andra kända svenska artister kommer att uppträda.

Ändå känns någonting fel. Dels skulle den amerikanske världsartisten komma under hösten. När julgalan äger rum är det vinter.

Dels borde det finnas en gräns för vem som kan vara en amerikansk världsartist. Bobby Kimball i all ära, han måste sägas ha en bit kvar till Dolly Partons nivå, för att inte tala om Madonna.

Mer läsning

Annons