Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnor i show med extra allt

/
  • Lotta Engberg kommer att byta kläder åtta gånger under showen. Om Måns Zelmerlöw kommer att bära den röda kjolen är däremot oklart.
  • Jerry Williams har jobbat som rörmokare. Men rören i Göransson Arena lät han vara.

I kväll är det dags för den första av fem jubileumsfester för Sandviks anställda. Och showen kommer att bli något alldeles extra, lovar de inblandade stjärnorna.

– Utan tvekan det största jag gjort i den här vägen, säger Måns Zelmerlöw.

– Det är en fantastisk produktion, säger Lotta Engberg.

Annons

I sommar kommer de att vara hårda konkurrenter om tv-tittarna. Lotta Engberg laddar för en ny säsong med Lotta på Liseberg i TV4 och Måns Zelmerlöw tar sig åter an uppdraget som programledare för Allsång på Skansen i SVT.

Men av den rivaliteten märktes inget när GD träffade de båda stjärnorna under en lunch i Göransson Arena i går.

– Tvärtom! Vi har varit på turné tillsammans också och har väldigt roligt ihop, säger Måns Zelmerlöw.

De senaste dagarna har det repeterats intensivt och till och med under lunchen passade de på att dra igenom delar av manuset.

– Repetitionerna pågår i allra högsta grad. Det var en lång dag i går men det kändes ändå som att vi fick koll på det mesta till slut, säger Måns Zelmerlöw.

Exakt vad showen innehåller kommer att visa sig i kväll men klart är att det är en omfattande produktion som de totalt 13 400 Sandvikanställda som anmält sig kommer att få ta del av under de fem festkvällarna.

Tre timmar och 20 minuter mäter den – effektiv tid. Till och med Lotta Engberg, som har enorm erfarenhet som artist, blev överraskad.

– Jag tror vi tappade hakorna allihopa faktiskt, säger hon, och fortsätter:

– Det är en fantastisk produktion, med symfoniorkester (Sandvikens), 18 dansare, cirkusartister och bomber och granater, säger hon, och avslöjar dessutom att hon kommer att byta kläder åtta gånger under kvällen.

– Det är så roligt att få något att bita i!

Både Måns Zelmerlöw och Lotta Engebrg har gjort företagsframträdanden förr men showen under Sandviks jubileumsfester går utanpå allt de gjort tidigare, berättar de.

– Utan tvekan det största jag gjort i den här vägen, säger Måns Zelmerlöw.

En som däremot inte har för vana att ta uppdrag från företag är Jerry Williams – men i kväll och de fyra andra kvällarna kommer han ändå att stå på Sandviks scen i Göransson Arena.

– Att jag klev in i det här beror på Anders Berglund (kapellmästare). Jag är polare med honom, säger han.

Trots stressen som präglar hela arenan dagen före ”premiären” är han lugn som en filbunke, precis som Lotta Engberg och Måns Zelmerlöw. Han möter GD vid en av lastportarna, dit kan med lugna steg kommit knallande. Klädseln är ledig, t-shirt med Fidel Castro-tryck, rymlig svart skinnjacka och mjukisbyxor.

Om showen vet han inte så mycket.

– Det enda jag vet är att jag ska köra några låtar, säger han.

Mer läsning

Annons