Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöld av kläder gav fängelse

Två män från Stockholm fälls för det uppmärksammade inbrottet mot klädbutiken Sandegårds då varor till ett värde av 300 000 kronor stals.

Männen, båda 33 år, dömdes till fängelse.

Annons

Under natten till den 13 december slog en eller flera tjuvar till mot den kända butiken Sandegårds i centrala Sandviken. Man tog sig in genom att krossa glaset i entrédörren. När väktare kom fram några minuter senare var tjuvarna borta.

När GD besökte butiken dagen efter höll personalen fortfarande på att städa upp och inventera vad som saknades. Men senare visade det sig att kläder, till exempel Boomerang-jackor, till ett försäljningsvärde av omkring 300 000 kronor ha stulits.

Tjuven eller tjuvarna höll sig kvar i västra Gästrikland under resten av den aktuella natten. Bland annat kopplades den ene 33-åringens mobiltelefon upp sig mot en mast i närheten av Medskogssjön. Ändå undgick de att gripas, kanske tack vare noggranna förberedelser.

När två väktarbilar som spanade i området körde på Högbovägen i höjd med Perslundavägen punkterades däcken av fotanglar. Därmed skulle det dröja en vecka innan åtminstone den ene av tjuvarna från Sandegårds-inbrottet kunde gripas.

Då fann en polispatrull de nu dömda 33-åringarna utanför Anetorn Bils lokaler i Sandviken. Brytmärken och borttagna plattor på en dörr avslöjade tydligt det pågående inbrottet.

Beslag av en GPS i bilen och en dator visade tydligt var männen varit och att de på internet sökt information om bilfirman. Stöldgods från Sandegårds hittades också hos den av 33-åringarna som fick längst straff, ett år och åtta månaders fängelse.

Hans kamrat friades däremot från Sandegårds-inbrottet. Hans mobil kopplade upp sig mot en mast i Valbo kvällen före, men inga avgörande bevis knöt honom till brottet.

Han dömdes ändå till sex månaders fängelse för en lång rad andra brott. Kamraten dömdes även för grovt vapenbrott på grund av innehavet av ett avsågat hagelgevär.

Mer läsning

Annons