Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strejkvarsel på Ticket

/
  • Christer Svantesson, Ulrica Ohlsson och Helena Högberg på Ticket Affärsresor i Sandbacka Park i Sandviken omfattas av det nya strejkvarslet.

Personalen på Ticket Affärsresor i Sandviken varslades i går om strejk när Unionen trappade upp striden för bättre avtalsvillkor.
– Jag tycker det är helt rätt att inte gå med på Almegas krav, säger Ulrica Ohlsson, som är Ticket-anställd.

Annons

Sedan den 7 juni strejkar 1 000 av Unionens medlemmar och nås inget avtal före den 19 juni kommer ytterligare 340 medlemmar att tas ut i strejk, där- ibland de sju anställda på Ticket Affärsresor i Sandviken.

Motparterna i striden är Almega Tjänsteförbunden och Medieföretagen och det är anställda på tidnings- och bokförlag, reklambyråer, reseboknings- och betalningsföretag som berörs av varslen.

Unionen kräver bland annat 2,6 procent i löneökning under den ettåriga avtalsperioden och en garanterad löneökning på 320 kronor i månaden för varje individ.

Helt rimliga krav, tycker Ulrica Ohlsson på Ticket.

– Ja, det är en viktig fråga som vi kämpar för.

Ännu återstår det att se om det verkligen blir strejk men bara varslet var aningen chockerande, tyckte man på Sandvikenkontoret i går.

– Jag tror aldrig det har skett en strejk i den här branschen, säger Ulrica Ohlsson.

Vad tycker ni om era egna löner, är ni nöjda?

– Är man någonsin nöjd med lönen? Men vi har ett ganska stort ansvar och ser man till det så ligger vi lågt, säger Helena Högberg.

Ticket Affärsresor i Sandviken har bara en kund: Sandvik.

De två avtal som konflikten gäller berör 11 000 av Unionens medlemmar.

– Unionens medlemmar på detta område har samma rätt till löneökningar som på övriga arbetsmarknaden, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert i ett pressmeddelande.

Almegas förbundsdirektör Stefan Koskinen är inte helt oväntat av en annan uppfattning.

– Situationen är utpressningsliknande och omöjlig att ge efter för, sa han tidigare i veckan.

Mer läsning

Annons