Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömlöst på en rad småorter

(Uppdaterad 17.51) Juldagens förmiddag drabbadesHålldammen, Vettsjön, Kalltjärn, Lenåsen och Granstanda av strömavbrott. Enligt Sandviken Energi var det runt 200 kunder som blev utan ström.

Annons

Sedan halv ett-tiden är strömmen tillbaks. I Granstanda har ett dieselaggregat kopplats in för att förse bland annat Banverkets utrustning med ström. 13.40 inträffade ännu ett strömavbrott, i Södra Åmotan, och strömmen kom tillbaks 17.20.

Strax före klockan två var det åter strömavbrott i Hålldammen samt Lenåsvägen och Blankas fäbodar. Efter omkring en timma var felet åtgärdat.

Det är snövädret som som orsakar de nedfallande träd som ligger bakom de senaste dagarnas strömavbrott. Fredag och lördag rapporterade Sandviken Energi på sin hemsida om ett flertal strömavbrott i bland annat Prästbricken, Järbo, Hålldammen och Lumsheden.
I dag, tisdag den 25 december, har abonnenter i bland annat Hålldammen, Vettsjön och Granstanda drabbats. Sandviken Energi har personal på plats som är redo att ge sig ut i skogen med bandvagn om fler avbrott inträffar.
– Avbrotten sker på platser där vi fortfarande har så kallade luftledningar. I centrala Sandviken är allt nedgrävt, säger Kent Byman, informations- och marknadschef på Sandviken Energi.
När starka vindbyar drar in faller träd direkt över högspänningslinjerna. Väderförhållandet gör att arbetet med att återfå strömmen blir svårare än i vanliga fall. Om du drabbas av strömavbrott kan du få aktuell avbrottsinformation på www.sandvikenenergi.se. Där ger bolaget även tips på hr den som drabbats kan agera.
– Se till exempel till att ha ljus hemma och försök behålla värmen genom att stänga dörrar, säger han.

Mer läsning

Annons