Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenten började på sjön

/
  • Tur på Storsjön för mingel med Pommac, frukt och annan förtäring.
  • Dags att gå i land. Sandra Göthe tätt följd av Rebecka Dahlberg som ska åka till USA i höst och spela fotboll och plugga.Det blev en tidig morgon för Erik Wikblad och Johan Lindberg. Men det var det värt när det är dags för studenten.

På fredagsmorgonen rullade Emmabåten in till Stenbryggan vid Storsjön i Sandviken. Solen sken och vattnet glittrade. Men studenterna från Göranssonska skolan som hade varit ute på den traditionella båtturen och minglat, tävlade värdigt om att skina ikapp med solen.

Annons

Den lilla skaran lade till vid klockan nio efter att ha varit ute i en timme och det var lyckliga ungdomar som gick i land för att gå vidare till avslutningen och möta sina föräldrar och släktingar. Först i land var Sandra Göthe och Rebecka Dahlberg och det var med lätta steg de klev ner på bryggan.

– Det känns otroligt bra, säger Rebecka Dahlberg.

– Vi har varit ute på sjön och umgåtts, skrivit i varandras mössor och myst, säger Sandra Göthe.

Sandra Göthe är även en av de sex studenter på skolan som har fått stipendium för att ha bland annat uppvisat goda resultat och kunskaper inom ämnesområdet och en god utveckling.

– Det känns jättehedrande, kul att bli uppskattad för allt arbete som man har lagt ner. Vårt UF-företag gick väldigt bra också, säger Sandra Göthe.

Det var med lätta steg som studenterna gick till skolan för att ta emot föräldrars hurrarop. På väg upp träffade GD två glada studenter som var mycket nöjda med att gå ut gymnasiet.

– Det känns hur bra som helst, säger Erik Wikblad och Johan Lindberg.

Men vilan blir kort. Redan på måndag börjar sommarjobben på Sandvik.

– Jag ska blästra rör, säger Erik Wikblad.

Men som många andra siktar de på att plugga vidare efter att ha jobbat lite.

Rebecka ska tillexempelvis till USA i höst och spela fotboll och plugga.

Mer läsning

Annons