Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stulen skoter åter efter tips

Den fräcka skoterstölden i Järbo i måndags fick ett lyckligt slut. Butiken lade ut bilder på den misstänkta tjuven på Face­book och via tips kunde polisen hitta skotern.

Annons

Det var i måndags eftermiddag som en man i 25-årsåldern gick in på Bohlins i Järbo, en butik som bland annat säljer snöskotrar. 25-åringen sa att han var intresserad av en skoter som stod utanför butiken. Därefter gick han ut, satte sig på fordonet och testkörde den på området. Men varken mannen eller skotern återvände.

Efter den fräcka stölden lade butiksägaren ut en bild från övervakningskameran som hade fångat den misstänkte skotertjuven. Bara två dagar senare kom ett tips till ägaren om att skotern fanns på en plats i Järbo. En polispatrull åkte dit och mycket riktigt fanns den på platsen. Huruvida butiksägarens idé att lägga ut bilden på den misstänkte tjuven på internet spelade någon roll förtäljer inte historien.

Polisen är dock skeptisk till att man lägger ut bilder på personer på det här sättet.

– Många gånger kan det förstöra. Finns det vittnen så kan det bli problem i ett senare skede. Blir det en fotokonfrontation vet man inte om vittnen känner igen personen från brottet eller från bilderna på internet, säger Börje Hjelm, förundersökningsledare vid polisen.

Hans rekommendation är att vänta och eventuellt ta det steget i ett senare skede av utredningen.

– Det kan ju bli aktuellt ett senare skede av en utredning om vi kör fast. Vi kan göra som vi gör till Efterlyst. Det kan då vara enda sättet att få fart på ärendet.

Mer läsning

Annons