Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrelsen har lyssnat på båda sidor

Arenabolagets styrelse verkar ha lyssnat på båda sidor under de senaste veckorna. Det blir en multiarena, men samtidigt gav styrelsen bandyn ett år till inne i värmen.

Annons

På ett sätt verkar det som om SAIK fortsätter på den inslagna bana som Arne Anderstedt, före detta ordförande i SAIK klädde i ord till sporten i lördagens tidning: ”Är man en idrottsmänniska så vill man bara att det ska gå ihop på slutet, man satsar det man har den säsongen.”

Det synsättet verkar appliceras av föreningen även nu när det gäller inomhusspelets vara eller icke vara. SAIK har fått ett år till i arenan, men vad som händer efter det vet man inte. Lars-Olof Skoog är på det klara med att det krävs hårt arbete.

– Nu kan vi börja arbeta med kommande verksamhetsår. Vi har en dålig medlemsökning men vi behöver också börja jobba mer med partners och sponsorer. Vi har ett år, men det är inte så mycket tid. Så en större samsyn från kommunen behövs också för att förbättra föreningsarbetet på Jernvallenområdet, säger han.

Vad arenachefen Fredrik Granting egentligen tänkte under gårdagens presskonferens var svårt att se. Men läser man det beslutsunderlag som han har skrivit till styrelsen ser man en tydlig vilja att utveckla en multiarena, där bandyn inte får plats i samma utsträckning som den nu har.

Bland annat skriver han att om bandyn blir det vinnande alternativet blir det svårare att skapa förändring som ger stark profil och hög nyttjandegrad. Han poängterar även att gåvobrevet gör klart att donationen inte i första hand avser att skapa en bandyhall utan en multiaktivitetsarena. Ägardirektiven stärker den bilden när de skriver att bolaget ska driva och utveckla verksamheten i arenan i enlighet med gåvobrevets intentioner.

Under gårdagens presskonferens stod det också klart hur mycket bandyns behov krockar med utvecklingen av en multiarena.

– Problemet är att högtrycket för arenan ligger från september till mars, vilket också är bandyns viktigaste period, säger Fredrik Granting.

Därmed kan man se gårdagens beslut, där bandyn får stanna i arenan ett år till, som en respit. Man har bara skjutit upp det oundvikliga. Frågan är då: vad ska SAIK göra om ett år?

Mer läsning

Annons