Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svaret på arenafråga fick inte godkänt

Kultur- och fritidsnämndens svar på medborgarförslag om BJ Arena förkastades under gårdagens kommunstyrelsesammanträde. Nu ska frågan gås igenom en gång till.

Annons

Tidigare i höstas berättade GD om Magnus Aare, före detta landslagsman i friidrott, som reagerat på att BJ Arena är stängd för personer som vill komma in och spontanidrotta.

Högbo GIF, som är den enda klubb som utnyttjar arenan, har sagt att den kommer att vara öppen när klubben är där och tränar.

Magnus Aare skickade in ett medborgarförslag till kultur- och fritidsnämnden om att öppna upp arenan. I går skulle kommunstyrelsen svara på hans brev. Förslaget som låg på bordet var att ställa sig bakom kultur- och fritidsnämndens svar, att allmänheten kan träna på arenan när GIF är där – och om de betalar för sig.

Men flera av politikerna hade invändningar mot svaret till Magnus Aare.

– Jag läste svaret och uppfattar det som arrogant. Arenan hyrs av skattebetalarna. Det är en total ovilja att hitta en lösning för allmänhetens bästa. Det är totalt olämpligt, tyckte Dragan Perkovic, FP.

Aage Hansen, NO, menade att det vore bättre att återremittera frågan. Flera av de andra politikerna ställde sig bakom idén.

– Det är klokt att återremittera det här. Vi har en medborgare som betalar skatt och som ställer en fråga. Vi borde göra en översyn av det här och tala med Högbo GIF, sa Veronica Wernersson, C.

Kommunstyrelsen beslutade därför att dra tillbaka svaret och Magnus Aare ska senare få ett mer utförligt svar.

Mer läsning

Annons