Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Svårt att vara riktigt glad”

/
  • Daniel Linström och Pernilla Ersson får jobba kvar på SMT, men förflyttas inom organisationen.

Marknadskommunikatören Daniel Lindström har bara jobbat på SMT i ett och ett halvt år och har därför haft anledning att vara nervös under hösten.

Men i går kom beskedet – han får jobba kvar.

– Väldigt skönt, säger han.

Annons

Daniel Lindströms kollega, projektledaren Pernilla Ersson, har tio år bakom sig på företaget och löpte därför inte samma risk att tvingas sluta men även hon var lättad efter beskedet i går.

– För egen del är jag lättad men det är ändå svårt att vara riktigt glad eftersom man vet att det är kollegor som drabbats, så här inför jul och allt. Det känns inte bra, säger hon.

Både Pernilla Ersson och Daniel Lindström kommer som en del i omorganisationen att förflyttas inom det produktområde där de jobbar i dag – Tube – men i praktiken kan de jobba vidare med samma saker, det vill säga produktion av marknadsföringsmaterial.

Däremot kan det bli aktuellt att flytta från den så kallade Marcom-villan vid SMT:s huvudkontor och in innanför grindarna på industriområdet. Men det är inget som bekymrar.

De är också nöjda med hur företaget hanterat varslen och att klara besked kommit inom utsatt tid.

– Vi trodde nog att vi skulle få besked efter jul först. Men det är väl en hel del personer som jobbat dag och natt med det här, säger Pernilla Ersson.

– Vi har fått väldigt bra information om processen och om varför man gör det här, säger Daniel Lindström, som med bara ett och ett halvt anställningsår bakom sig legat i riskzonen för uppsägning.

– Det har varit en oroskänsla sedan varslet. Men vi har försökt att jobba på som vanligt, även om det är lätt att säga att man gör det, säger han.

Mer läsning

Annons