Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svävande svar från Baggium

Svaren har varit få och frågorna många, när det gäller höstterminen för eleverna på Wildlife park utbildningen i Sandviken. Det största frågetecknet handlar om det ska bli någon praktik i Kenya eller inte.

Annons

Skolans svar är dock svävande.

– Jag frågade rektorn rakt ut om eleverna på WPM-utbildningen skulle få åka till Kenya i höst, men hon kunde inte svara på det, berättade en förälder i tisdagens tidning.

GD får inte heller något rakt svar när det gäller praktiken i Kenya.

Men Anette Ellis, presstaleskvinna för Baggium säger att förändringar i programstrukturen kan komma att förändras för att säkra utbildningens kvalitet. Praktiska momenten har i stort genomförts, men de teoretiska har hamnat i bakvattnet och för att säkra kvaliteten i utbildningen, behövs nu en skolförlagd termin förklarar Anette Ellis.

Om jag förstår dig korrekt så blir det ingen praktik i Kenya under hösten. Detta på grund av att teoretiska studier i skolan måste prioriteras?

– Nej, teoretiska studier går inte före de praktiska moment som måste genomföras. Vi varvar praktik och teori så mycket det går. Men vissa rester som eleverna ännu inte gjort av olika skäl måste nu genomföras och det kommer att ske hemma i Sverige.

Ett rakare svar än så får inte GD när det handlar om höstens praktik i Kenya.

Stämmer det att ni har sagt upp de boendearrangemang ni har i Kenya? Och hur ser avtalen med Kenya wildlife service ut?

– Inga avtal är vare sig skrivna eller upprivna vad gäller logiavtal. Det MOU (memorandum of understanding) vi har med nationalparkerna i Kenya ska utvärderas, något som var bestämt från början, därefter tar vi nya diskussioner. Viktigt att framhålla att det här inte handlar om nedläggning av programmet. Det enda vi gör är att säkerställa kvalitén och det kan innebära förändringar i programstrukturen.

Exakt hur kan de förändringarna komma att se ut?

– Utbildningen förbättras och utvecklas hela tiden. Inget står stilla på något program. Vi strävar efter att ge eleven bästa möjliga utbildning och start i livet. Både praktik och teori utvärderas och utvecklas därefter.

Mer läsning

Annons