Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänkte bryta mot alkohollagen - stoppades

/
  • Det var under World Cup Bandy i Göransson Arena för två år sedan som det blev en sen match och arrangören hade missat att söka förlängt öppethållande i restaurangen.
  • Styrelseordförande Håkan Stadin försökte, enligt en polisrapport, få...
  • ...restaurangchefen Chanpeng Ericsson att bryta mot alkoholreglerna.

I en polisrapport står att styrelseordföranden för Göransson Arena, Håkan Stadin, försökte bryta mot alkoholreglerna under World Cup i bandy. Han ska ha stoppats av polisen.

Annons

”Jag har ALDRIG tidigare upplevt problem med arrangören och de tillstånd som finns”, skriver polisen Nils Andersson i rapporten.

Händelsen utspelade sig under World Cup för två år sedan. I tillståndet för att servera alkohol ställdes kravet att restaurangen skulle stänga klockan 01.00.

Plötsligt fick Nils Andersson, polisens befäl på Arenan, höra att restaurangen hade för avsikt att hålla öppet längre för att gästerna skulle kunna se sista matchen som slutade drygt en timme senare.

Nils Andersson läste för säkerhet skull igenom vad som gällde för tillståndet. Mycket riktigt stod att serveringen måste upphöra klockan ett och att restaurangen skulle vara tom på gäster en halv timme efteråt.

I polisrapporten står att restaurangchefen, som då var Chanpeng Ericsson, ville följa gällande regler.

Men andra personer, bland andra Håkan Stadin, har enligt rapporten försökt förmå henne att ha lokalen öppen längre än tillåtet.

Nils Andersson tog kontakt med cupgeneralen Pär Lodin som undrade om restaurangen kunde hålla öppet längre i fall all alkohol togs bort från lokalen.

Nils Andersson ska då ha sagt att de fick vända sig till alkoholhandläggaren om de ville ha utökat tillstånd.

”Jag förklarade för honom att det var INGET vi skulle tillåta under denna kväll”, skriver han i rapporten.

Chefen för ordningsvakten på Göransson Arena hävdade att det fanns ett separat tillstånd för att sitta i VIP-lokalen och konferenslokalerna ovanför restaurangen.

Nils Andersson läste igenom tillståndet ännu en gång.

Och såg att det inte stämde alls.

Både konferenslokalen och den så kallade VIP:en ingick i det tillstånd som fanns för restaurangen.

I rapporten skriver Nils Andersson att arrangören, bland andra Håkan Stadin, velat hålla restaurangen öppen längre än tillåtet och att så blivit fallet om han inte ingripit.

”Jag upplevde det som en ovilja hos arrangören att samverka med mig som arenabefäl”, skriver han.

Mer läsning

Annons