Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejernas kväll på Göranssonska

/
  • Läraren Elisabet Andersson berättar för en av grupperna om utbildningen.
  • Alexandra Sjögren vet redan att Göranssonska inte blir hennes förstaval. Men det är definitivt ett bra alternativ.
  • Ida Thor tog studenten på Göranssonska i våras och berättade för Ida Jackalin och Elin Åkelid om utbildningen på skolan.

Förra årets tjejkväll på Göranssonska skolan lockade kanske tio blivande gymnasieelever. I går kväll kom det 40 niondeklassare som ville veta mer om utbildningen.

– Vi är jättenöjda, säger Malin Andersson, lärare på skolan.

Annons

Tjejerna fick träffa både nuvarande och tidigare elever liksom lärare på skolan. I fyra grupper lotsades de runt på skolan och fick också chans att prova på praktiskt arbete i verkstaden

Fördelningen var ganska jämn mellan flickor och pojkar i avgångsklassen i våras men de senaste åren är det betydligt fler pojkar än flickor som har kommit in på skolan.

– Det är inte första valet för mig, men Göranssonska är definitivt med på listan, säger Alexandra Sjögren, som åkte från Torsåker för att få veta mer om skolan.

– Jag tror att man går här för att man vill något, säger hon och det bekräftar Ida Thor, som tog studenten i våras efter tre år på Göranssonska

– Jag var lite orolig när jag började, jag hade svårt för både matte och fysik, tyckte jag. Men man kan mer än vad man tror. Jag ångrar absolut inte att jag gick här.

Efter studenten sökte hon och kom in på traineeprogrammet. Nu är hon anställd av Sandviks utbildningsbolag, jobbar halvtid som projektledare och pluggar halvtid på högskolan i Gävle.

En fördel med skolan som ingen missade att tala om för ungdomarna var de garanterade sommarjobben.

– Det är bra. Det är jättesvårt annars att få något sommarjobb, säger Elin Åkelid, som går i klass nio på Söderskolan. Både hon och kompisen Ida Jackalin fick ett bra intryck av skolan i går kväll. Men om Göranssonska blir deras förstahandsval är inte säkert.

Mer läsning

Annons