Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar stal ett helt tak

Ett reningsverk i Gästrike-Hammarby fick nyligen besök av tjuvar. I måndags gick ljuset upp över vad de hade stulit. Stora delar av taket var borta.

Annons

– Det är så pass omfattande skador att vi måste laga det innan vintern, säger Anna Holmstén, VA-chef på Sandviken Vatten.

Stölden upptäcktes under måndagen och det är stora delar av koppartaket som tjuvarna har varit ute efter. Huset är nu utsatt för väder och vind och måste repareras innan vintern.

– Vår fastighetsansvarige är på väg ut nu under tisdagsförmiddagen. Men takfotsplåtar runt hela byggnaden är borta. Men vi vet inte hur många kilo det handlar om eller hur mycket det kan vara värt, säger Anna Holmstén.

För att förhindra att koppar stjäls från företagets byggnader finns flera åtgärder som man kan vidta. Husen är redan omgärdade av stängsel, men det stoppar inte tjuvarna. Anna Holmstén säger att stölder av den här typen får dem att fundera kring vad man mer kan göra.

– Man kan installera larm och kameror, men det är dyrt och inget som sker över en natt. Men sådana här händelser får oss att börja tänka i de banorna. Det är tråkigt att det ska behöva hända, säger hon.

Mer läsning

Annons