Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppår för ALU Fönster i Åshammar

/

ALU Fönster i Åshammar har på ett år fördubblat såväl omsättning som personalstyrka.
En av anledningarna till det är en order från en bostadsrättsförening i Stockholm värd 19 miljoner kronor.

Annons

I över 100 år har det tillverkats fönster i Åshammar – och inget tyder på att fönsterepoken är på väg att ta slut. Tvärtom har ALU Fönster, eller Maximal Aluminiumfönster, upplevt ett ordentligt lyft det senaste året med bland annat en utökning av antalet anställda från tio till tjugo personer.

Anders Konnskog, VD sedan 2009, ser företagets satsning på estetiskt tilltalande aluminiumfönster som en viktig orsak till framgången, en satsning som inleddes 2000. Tidigare var aluminiumfönster enbart inriktade på att vara praktiska, menar han.

– Vi har ansträngt oss för att designa ett fönster som inte bara skall ha en utmärkt funktion utan också vara vackert att se på.

Anders Konnskog tror också att sättet att jobba strukturerat över hela linjen har varit, och är, en viktig faktor. Det gäller också att ha en hög målsättning och att våga uttala den.

– Vi har en vision och håller vi den hemliga för oss själva så blir den hemlig för medarbetarna också, säger han.

En viktig sak för framtiden är den förstärkning på ägarsidan som gjordes i april i år. Två nya delägare gick in i företaget, båda med erfarenhet från börsnoterade företag.

– Självklart är detta ett stort lyft för oss. Vi har mycket att lära av varandra och det kan öppna fler dörrar för oss, säger Anders Konnskog.

De nya delägarna vill än så länge vara anonyma.

ALU Fönster fortsätter att förstärka på personalsidan, nu med en eller två säljare i södra Sverige. Men än så länge vill Anders Konnskog ändå vara försiktig med marknadsföringen.

Stora ordrar, bland annat en på 19 miljoner kronor från en bostadsrättsförening i Stockholm, håller personalen i Åshammar sysselsatt ett bra tag till.

– Det känns kul att vara delaktig i den så här långt positiva utvecklingen och det ska bli spännande att se hur långt vi kan ta företaget.

Mer läsning

Annons