Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tumult när styrelsen tillsattes

Styrelsen i Högbo Ridklubb är inte gammal. Den tillträdde för ett år sedan efter att ett 50-tal medlemmar dykt upp på ett extrainsatt styrelsemöte och räknat upp namn på kandidater till en helt ny styrelse.

Annons

Per Engström tillträdde som styrelseordförande 2003 och berättar att klubbens ekonomi 2009 var bättre än någonsin, mycket tack vare Cia Tenggren.

– Hon är enormt bra, det är hon som har drivit klubbverksamheten framåt. Den hade inte varit någonting utan henne. Hon var så pass duktig att ryttare från både Tierp och Söderhamn kom hit för att träna. Klubben har verkligen upprätthållits tack vare henne.

Under ett styrelsemöte i mars 2010 skulle två suppleanter och två revisorer väljas, men man fick bara ihop en på varje post. Mötet avslutades med att resterande del av styrelsen valdes om och beviljades ansvarsfrihet. Man bestämde sedan att ett extramöte skulle hållas senare så att man kunde få ihop nomineringar till de vakanta platserna.

Men när extramötet skulle hållas dök ett 50-tal medlemmar upp och ville välja om hela styrelsen.

På protokollet fanns bara nominerade namn till suppleant och revisorsplatserna, men under mötet lästes runt åtta namn upp på personer som ville in i styrelsen.

Per Engström berättar att han då förstod att de ville ha en helt ny styrelse.

– Då ställde inte jag upp. Jag lämnade min plats till förfogande. Så gjorde också fyra av fem i den sittande styrelsen, berättar Per Engström.

Maude Wiklund-Andersson, som är ny ordförande, menar att den gamla styrelsen bara tillfälligt satt kvar, tills en ny skulle väljas.

– När vi räknade upp namn på de som ville ställa upp reste sig den sittande styrelsen och bara gick, säger hon.

Per Engström vill inte spekulera i vad som händer i klubben nu och menar att sittande styrelse mycket väl kan ha en strategi.

Men det som har hänt med Cia Tenggren menar han är tråkigt.

– Vi i gamla styrelsen tycker att det är olyckligt att hon måste sluta. Det kan ju sluta med att många hoppryttare följer med henne om hon får gå och det skulle vara katastrof för klubben. Det är på hoppningen vi tjänar pengar.

Mer läsning

Annons