Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turneringens främsta mål - att ha kul

/

På onsdagen spelades Påskcupen för första gången i Göransson arena. Uppslutningen var stor och det fanns både tävlingsanda och kamratskap när lagen kämpade på plan.

Annons

Turneringen lockade till sig över 200 deltagare i blandade åldrar från Gävleborg som främst kom för att ha kul.

– Det handlar inte om att vinna. Det handlar om att ha roligt, och det är alla deltagare överens om, säger Anna-Karin Eriksson, arrangör. Påskcupen är en innebandyturnering för personer med funktionsnedsättning. Turneringen har funnits i över tio år med har tidigare kallats innebandycupen.

Men många lag fanns på plats och många var det som hoppades på att få lyfta segerpokalen. Laget Linblomman från Bollnäs var där och hoppades starkt på att vinna hela turneringen. De kom tvåa i serien den här säsongen och när GD var på plats i Göransson arena hade laget vunnit sina två första matcher.

– Det är roligt att vara här och att det går bra för oss även fast vi inte har tränat så mycket, berättade Mattias Dahlqvist, som är med och kämpar för Bollnäslaget.

Turneringen är populär och lockar både gamla och unga. En av de äldre som var på plats var Inge Hallin, 51 år som har spelat innebandy så länge han kan minnas.

– Jag älskar att spela innebandy! Men jag känner att kroppen börjar säga ifrån nu när jag blir äldre, säger han.

Under kvällen var alla deltagare välkomna på bankett med både mat, dans och musik.

Ronja Sjödin

Mer läsning

Annons