Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Bandyn kvar ett år till

(Ny version 24/8) SAIK spelar vidare inomhus, i alla fall kommande säsong. Samtidigt slås det fast att arenan ska vara en multiarena. Det är innebörden av arenastyrelsens beslut i går.

– Jag tycker att styrelsen har tagit ett vettigt beslut, säger VD Fredrik Granting.

Annons

Fredrik Grantings så kallade huvudförslag har sedan i våras kritiserats hårt av SAIK och dess ordförande Lars-Olof Skoog. I går satt de vid samma bord och presenterade styrelsens beslut, i sällskap med arenabolagets ordförande Håkan Stadin. Anletsdragen var spända men Stadin konstaterade att mediaintresset var som när regeringen kallar till presskonferens.

Arenastyrelsens beslut i går kan ses som att SAIK vunnit slaget. Klubben blir ju kvar i värmen kommande säsong. Men frågan om SAIK kan vinna kriget kvarstår. Det är nu fastslaget att Göransson ska vara en multiarena, helt i enlighet med gåvobrevens riktlinjer. Därmed kan det i framtiden bli svårt för SAIK att hävda ensamrätt till golvytan under en huvuddel av året, inkluderat de månader under höst och vår som är mest attraktiva för andra evenemang.

Styrelsen var enig när den förordade Grantings huvudalternativ. Men i det alternativet var det från början tänkt att SAIK skulle kastas ut ur arenan i januari.
– Huvudalternativet i affärsplanen innebar släckt is i januari men jag har aldrig sagt att det har varit stumt på något sätt. Det kommer naturligtvis att ske en dialog med SAIK och bandygymnasiet och andra intressenter som vill ha tillgång till is. Sedan får vi se vad som händer säsongen 2012-2013.
– Det kommer att ske konkreta förändringar men vad de förändringarna kommer att innebära är oklart, säger Fredrik Granting.

”Perspektivskifte” var något av ordet för dagen i går. Hela Jernvallenområdet lyfts fram som en helhet och under kultur- och fritidsförvaltningens ledning ska en arbetsgrupp ta fram en långsiktig strategi för området. Där ska ”alla intressenter” få säga sitt, enligt styrelseordföranden Håkan Stadin.

Att Göransson Arena nu stegvis kan utvecklas till en renodlad multiarena gör att kommunens tillskott till arenabolaget kan minska med två till fyra miljoner kronor per år, enligt Fredrik Granting. Detta genom ökade möjligheter att arrangera inkomstbringande evenemang.
Men för detta krävs också investeringar på totalt 50 miljoner kronor för hela Jernvallenområdet, en summa som politikerna ännu inte beviljat i sin helhet.

Mer läsning

Annons