Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Mäktigt fyrverkeri över Sandviken

/
  • Tusen och åter tusen samlades på Mossvägen för att följa eldshowen och fyrverkeriet. Och många var nog eld och lågor över showen.
  • Det blev snabbt fullt i jubileumstältet på Jerntorget.
  • Konvertern nedanför huvudkontoret fick nytt liv i går kväll, med hjälp av Eje Berglund.
  • Sonja och Gunnar Båtelson har bott i Tyskland i sex år. Nu flyttar de snart tillbaka till Sandviken. I går var de med i jubileumstältet.
  • För dem som lyckades komma långt fram blev Circus Arts eldshow en spektakulär tillställning.

Sällan har Sandviken varit så igenkorkat av bilar. Tusentals åskådare hade tagit sig till den avstängda Mossvägen när Sandvik startade sitt jubileumsfirande med ett präktigt fyrverkeri.

Annons

– Jättebra, tyckte Gunnar och Sonja Båtelson, Sandviksbor i förskingringen, som var på tillfälligt besök.

Folk började samlas redan vid halv sjutiden och ganska snart blev det svårt för alla som ville komma fram till en bra åskådarplats, nedanför det som fortfarande är Sandviks huvudkontor.
Vid sjutiden inledde Circus Arts sin eldshow, en show som ganska många säkert gick miste om. Kortväxta hade i alla fall svårt att få syn på artisterna.

Lagom till fyrverkeriet blev stämningen ungefär som i en fullsatt bandyarena. Speakern fick uppmana publiken att tränga ihop sig så att alla skulle kunna fram till en bra plats.
Några klättrade upp i träd längs Mossvägen för att få en bättre utsikt och inne på industriområdet samlades skiftarbetande anställda på Sandvik vid banvallen för att följa fyrverkeriet.

Om eldshowen var svår att få syn på var fyrverkeriet, signerat Eje Berglund, desto mer synligt för alla. I drygt tio minuter fylldes himlen med färgprakt och ljudkaskader, först i takt till Hugo Alfvéns Festspel och sedan till lite modernare tongångar.

En varm applåd avslutade evenemanget och sedan rullade en strid ström av bilar sakta, mycket sakta, vidare. En hel del valde att bege sig till nästa begivenhet, jubileumstältet på Jerntorget. Där fortsätter firandet hela veckan.

Mer läsning

Annons