Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Misstänkt pyroman slog till igen

/

Nu har det brunnit på Tallbacksvägen 17 igen. I natt vid klockan tre tuttades en hög med tidningar på strax innanför ingången till källaren.

Annons

Tallbacksvägen 17 i Norrsätra i Sandviken håller på att utveckla sig till skräckens hus. Inatt brann det för femte gången på kort tid i byggnaden. Så sent som i måndags brann det i en garagelänga inte långt därifrån.
I natt hade någon eller några tagit sig in i källaren trots att det krävs en tagbricka för att öppna dörrarna. Brickan innehåller information så att det ska gå att se vilka som rör sig i källaren.

Branden i natt anlades strax innanför en dörr som går direkt utifrån in till förråden. En hög med tidningar fjuttades på och nu finns där svedda väggar och en stor hög med aska. Larmet till Räddningstjänsten kom vid 03.00 tiden.
Yvonne Berg bor i huset och vaknade mitt på natten av att hon kände brandrök
– Jag tänkte att nu är det kört igen, säger hon.
Hon tittade ut genom fönstret och fick se tre brandbilar vid källaringången.
GD pratade med henne efter tredje branden i huset och då sa hon att hon var orolig och skulle flytta ifall det brann igen.
– Vi är förstås ännu oroligare nu. Men jag vet inte vad jag ska göra. Jag har bott i huset sedan 70-talet. Största problemet vi haft förut har varit ungdomar som spelat musik för högt. Men det är ju ingenting mot det här. Det känns hemskt att det brinner ungefär vid samma tider om nätterna.

Efter tredje branden pratade GD också med Jens Wiklund som då sa att kände oro, både för sin egen och sin dotters skull.
– På senaste mötet fick vi höra att vi nu, med alla åtgärder som vidtagits, bor i Sandvikens mest brandsäkra hus. Så jag förstår inte hur det kunnat brinna igen, säger han i dag.

Polisen oroas av att det skett flera bränder i området och har spärrat av brandplatsen för teknisk undersökning under dagen.
Misstanken är att en pyroman härjar i området.

Mer läsning

Annons