Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: "Sandviken är en fantastisk ort”

/
  • I februari tillträdde den före detta SSAB-vd:n Olof Faxander som ny koncernchef i Sandvik.Tidigt på morgonen den 15 april vaknade Sandviken och Gävle av att larmsignalen om allmän fara ljöd. Orsaken var en brand på Sandviks trådanläggning. Senare visade det sig att röken inte var så farlig som befarat men fabriksbyggnaden ödelades.
  • Olof Faxander i en intervju med GD i samband med Sandviks kapitalmarknadsdag i september.
  • I juni omkom två Sandvikmedarbetare i en arbetsplatsolycka på Smältverk 08. Nytillträdde SMT-chefen Jonas Gustavsson sörjde de döda.
  • Sandviks nye chef har varit i fokus under året.
  • ”Det har målats upp en tråkig bild av Sandviken, att här finns inga restauranger med vita dukar, och liknande. Men Sandviken är en fantastisk ort med väldigt mycket annat som är positivt”, säger Olof Faxander.

Olof Faxander, 41, har sitt drömjobb – och han tjänar runt tio miljoner kronor per år.

Men det kostar.

– Man kanske inte kan vara den där fotbollspappan som tränar barnens fotbollslag, säger han.

Annons

I samband med att Olof Faxander i december 2010 presenterades som ny koncernchef i Sandvik sa en av de anställda – när han precis avslutat sitt skift på stränggjutningen:

– Det är kul att det blir en lite yngre pojk!

Nu har det gått ett år sedan dess och Olof Faxander har redan hunnit med en hel del. Stora delar av koncernledningen är utbytt, en ny strategi är lanserad och nästa höst flyttar huvudkontoret till Stockholm – efter 150 år i Sandviken.

Hur har det varit att som ”yngre pojk” komma till Sandviken och tala om hur saker och ting ska skötas på bruket?

– Jag tycker att Sandvik är ett fantastiskt fint företag och en kul organisation att komma in i. Här finns en enorm kompetensbas och en enorm stolthet. Vi har ju lagt ett antal planer och satt en ny organisation men jag är bara en av 50 000 anställda så en av mina viktigaste roller är ju att sätta dit rätt chefer omkring mig. Och där tycker jag att vi landat väldigt bra med nya koncernledningen.

När jag har börjat nya jobb så har jag ofta varit spänd på hur det ska gå att komma in socialt. Kommer arbetskamraterna att skratta åt mina skämt? – sådana saker. Är det över huvud taget en faktor när man blir chef i en koncern med 50 000 anställda?

– Ja, det är ju väldigt viktigt. Också i den mediala bilden så är ju vd:n mer och mer en galjonsfigur för företaget. När det går bra blir det en leende bild i era tidningar eller i Dagens Industri och kommer det en dålig kvartalsrapport så blir det en bister bild. Chefens framtoning är väldigt viktig i en organisation. Jag har verkligen prioriterat under det här första året att vara ute och träffa mycket folk.

Många trodde nog att du skulle ta det lite lugnare när du kom, men det har hänt en hel del.

– Ett syfte med att byta vd, som styrelsen angav, var att vi hade en situation med många pensionsavgångar i koncernledningen. Så att hitta en ny ledningsgrupp att bygga vidare på för framtiden var en väldigt, väldigt viktig del av mitt uppdrag initialt. Sedan gjordes en omfattande strategigenomgång där vi jobbade med koncernledningen men där vi också bildade en grupp med 15 duktiga medarbetare från organisationen globalt, för att få ett bredare perspektiv på vad som är viktigt för att vi ska lyckas i framtiden och på vad vi har för utmaningar. Det resulterade sedan i det material som presenterades för styrelsen den 1 september, säger han.

Olof Faxander tar emot GD i vd-rummet på huvudkontoret. Miljön andas sparsmakad elegans och själv uppträder han ledigt, utan slips och kavaj. Eventuell tidsbrist döljer han bra. Kanske är det inramningen som skänker ett visst lugn? Utanför fönstren ser Sandviken ut som ett julkort.

Men enligt ett beslut som han själv tagit kommer Sandvikledningen att lämna Sandviken för Stockholm under hösten 2012.

Det beslutet, och några andra, har han fått en hel del kritik för. En del av kritiken har varit av personlig karaktär. En kommentar som återkommit är att det är hans fru som tvingat honom att flytta huvudkontoret.

En annan är att andra personliga relationer, påhittade och verkliga, ska ha vägt tyngre än det rent affärsmässiga.

Informationschefen Anders Wallin, som varit den som fått bemöta alla påståenden, sa nyligen till GD att mycket inte ens har gått att bemöta eftersom det handlar om ”rena falsarier”.

Olof Faxander själv säger att han räknar med kritik i den roll han har och att han förstår att det är en oro som ligger bakom mycket av det som sägs men han tycker samtidigt att det är tråkigt när det spiller över på Sandviken som ort.

– Det har målats upp en tråkig bild av Sandviken, att här finns inga restauranger med vita dukar, och liknande. Men Sandviken är en fantastisk ort med väldigt mycket annat som är positivt.

Han har också fått kritik för Sandviks höga finansiella mål. Avkastningskrav på 25 procent riskerar att bli kontraproduktiva genom att de står i vägen för framtidsinvesteringar, skrev en kolumnist i Svenska Dagbladet, och även från fackligt håll har principiell kritik kommit. Men målen sattes innan han själv kom in i företaget och det är styrelsen som sätter upp dem, påpekar han.

Men du håller inte med om då att målen är för höga? ”Idiotiskt höga” stod det i Svenska Dagbladet.

– Målen måste ändå utstråla någon slags ambitionsnivå. Nu kommer jag inte ihåg exakt var vi låg på ROCE i Q3 (avkastning på sysselsatt kapital i det tredje kvartalet) men jag tror att det var runt 19 procent och vi har ett mål för koncernen på 25 procent. Vi kan inte gärna ha ett mål som är lägre än där vi redan är i verksamheten.

En helt annan fråga, hur känner man som koncernchef när två medarbetare omkommer på jobbet, vilket inträffade i Sandviken i juni?

– Det är ju det svåraste som hänt under det här året. Vi har haft ett dödsfall till i Ryssland också. Det här är ju något som vi måste lyfta fokus på väldigt kraftigt. I synnerhet på Sandviken-siten har det hänt för mycket under året, med bränder också ovanpå det hela. Det är ett måste att lyfta fokus, dels på grund av vårt ansvar mot de egna medarbetarna men det är också viktigt hur omvärlden ser på Sandvik. Det handlar om vår image lokalt men det är också så att kunder och investerare reagerar när vi inte kan visa att vi har en säker arbetsmiljö i företaget. Som en del av strategin har vi lyft de här frågorna högst på agendan inom alla affärsområden. Det är högst på agendan för Jonas Gustavsson (chef för affärsområde Sandvik Materials Technology, SMT, med 4 000 anställda i Sandviken) och jag vet att han personligen tyckte att det var oerhört jobbigt det som hände. Han var med på begravningen också för de här medarbetarna. Det är ju det värsta man kan råka ut för som chef, när den typen av saker händer.

Men du har ju satt hård press på SMT att öka lönsamheten. Kan inte det ha negativ effekt på säkerheten när folk så tydligt känner att det måste gå fortare, bättre och med mer vinst?

– Jag tror precis tvärtom. Har du mycket olyckor så betyder det ofta att det finns andra problem. Det är ju sällan man slarvar med säkerheten men är jättenoga med kvaliteten.

Olof Faxander tillträdde som vd i Sandvik AB den 1 februari 2011. De första elva månaderna har till stor del bestått av resor. Familjen – fru och tre barn, fem, sju och nio år gamla – har han sett mindre av än tidigare. Något han också räknade med skulle bli fallet.

Men han säger att det är värt det – annars skulle han inte ha tagit jobbet – och som plåster på såren får han runt tio miljoner kronor i årslön.

– Det är ett intensivt och krävande jobb och man kanske inte kan vara den där fotbollspappan som tränar barnens fotbollslag. Det blir en kompromiss man måste göra. Man har ju tre delar i sitt liv, den tid man har för sig själv, den tid man har för familjen och den tid man har för jobbet och det som oftast kommer mest i kläm är ju tiden för sig själv. Det är svårt att ha hobbys och sådana saker.

Hinner du läsa en bok?

– Ja, det gör jag faktiskt, på långa flygresor. Den senaste var Steve Jobs biografi, som var rätt intressant måste jag säga. En väldigt speciell chef men han byggde ändå världens mest värdefulla företag.

Har du plockat upp något?

– Det han gjorde som jag tror att man har mycket att lära av är att han la oerhört mycket av sin tid på produkterna och produktutvecklingen.

Under hösten har Sandvik meddelat att antalet anställda inom affärsområdena SMT och SMC ska minska med cirka 340 personer. Sandviken drabbas hårdast.

Nu väntar ett 2012 när alla nya planer och strategier ska börja ge resultat. Men konjunkturläget är osäkert och kan tvinga företaget till nya anpassningar.

– Jag tror att man måste ha en stor flexibilitet och beredskap så att vi kan anpassa oss om makroekonomin runt omkring oss ändrar sig åt något håll.

Det är ett intensivt och krävande jobb och man kanske inte kan vara den där fotbollspappan som tränar barnens fotbollslag. Det blir en kompromiss man måste göra.

Det har målats upp en tråkig bild av Sandviken, att här finns inga restauranger med vita dukar, och liknande. Men Sandviken är en fantastisk ort med väldigt mycket annat som är positivt.

Mer läsning

Annons