Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två krogar i Sandviken varnas

Alkoholservering till underåriga och försäljning av helrör med sprit, det har lett till att två restauranger i kommunen nu har varnats av Individ- och familjeomsorgsnämnden.

Annons

I det ena fallet handlar det om krogen Cudi Dilem i Järbo. När alkoholhandläggare och polis gjorde en tillsyn i slutet av oktober förra året satt en 17-åring och drack öl i baren. Det satt även folk på uteserveringen och drack öl och polisen menade att personalen hade dålig uppsikt över gästerna som satt där och drack.

Dagen innan gjordes en tillsyn på restaurang Livingroom i Sandviken. Polis och alkoholhandläggare noterade att det serverades helrör med sprit till gäster under festen efter 50 Cents konsert på Göransson Arena.

På nattklubbens nedre våning uppmärksammades det att gäster hade fått beställa in helflaskor med sprit, något som är emot alkohollagen. Sammanlagt fanns tre isfyllda skålar med hela flaskor sprit och i en fjärde skål fanns ölflaskor.

Under individ- och familjeomsorgsnämndens sammanträde i går beslutades att varna Cudi Dilem och rikta den mildare formen av kritik, en erinran, mot Livingroom.

– Med det här har vi sagt och visat att det inte är okej att göra som de har gjort. Skulle det hända någonting mer och det kommer till oss i nämnden får vi se vad vi gör, säger Renate Almén, ordförande i nämnden.

Mer läsning

Annons