Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två unga omkom i tågkrock

Två unga personer omkom när deras bil kördes på av ett tåg i Horndal i Dalarna, mellan Avesta och Sandviken, på söndagskvällen. Volvon de färdats i var fullständigt demolerad, enligt polisen och tågföretaget som sköter trafiken.

Annons

Polisen beskriver de döda som ungdomar. De är dock inte identifierade och kropparna har förts med bårbil till Uppsala för rättsmedicinsk undersökning, enligt Sven Matzols, vakthavande polisbefäl i Dalarna.
För att kunna slå fast vilka de döda är försöker polisen nu i första hand spåra ägaren till bilen, som är registrerad på en person i Dalarna. Polisen misstänker dock inget brott i samband med händelsen och har inte förhört tågföraren.
– Det görs i ett senare skede, säger Matzols.
Dödsolyckan inträffade på en obevakad järnvägsövergång i Horndals södra utkanter, enligt Håkan Jarl, trafikchef på Tågkompaniet, företaget som sköter trafiken på den aktuella sträckan. Maxhastigheten där är antingen 110 eller 120 kilometer i timmen, och Jarl uppger att tåget fördes i "full fart" vid olyckstillfället.
Tågföraren, en kvinna i 50-årsåldern, mår efter omständigheterna bra. Hon har fått hjälp av kamratstödjare och ska senare också få en läkarkontakt, enligt Jarl.

Mer läsning

Annons