Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung Vänster håller kongress i Sandviken

Mellan den 2 och 6 juni håller Ung Vänster sin 45:e kongress i Sandviken då bland annat ny förbundsordförande ska väljas. Under invigningen kommer Lars Ohly att besöka kongressen.

Annons

Under torsdagskvällen kommer Vänsterpartiets partiledare att hålla ett tal till de 300 deltagare som beräknas komma. Ung Vänster kommer också att diskutera den problematik som de anser att högern ställer till med genom försämringsprojekt där vanligt folk får betala överklassens skattesänkningar.

– Vi ska diskutera ett nytt förslag till principprogram och anta en verksamhetsplan med strategier mot högerns försämringsprojekt. Vi ska vända samhällsutvecklingen så att ungas trygghet på jobbet och i skolan stärks, säger förbundsordföranden Ida Gabrielsson.

Ida Gabrielsson, som kommer från Sandviken, berättade för GD i slutet av 2010 att hon kommer att avgå som förbundsordförande och sa då:

– Jag fyller snart 30. Då tycker jag att det är dags att lämna över till någon annan.

Hon ställer sin plats till förfogande vid kongressen som alltså kommer att äga rum i Folkets Hus i Sandviken under Kristi Himmelsfärdshelgen.

Mer läsning

Annons