Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga kastar ägg på hus

Skadegörelsen i Sandviken eskalerar. Nyligen förstördes för tiotusentals kronor i Stadsparken. Men nu visar det sig att vandaliseringen även drabbar de boende i området.

Annons

GD har tidigare i veckan berättat om den grova skadegörelsen som skett i Stadsparken under helgen och förra veckan. Någon eller några rev upp ett hundratal blomplantor och förstörde två dyra marklampor vid en lekplats.

Men under de två senaste veckorna har också ett område i närheten terroriserats nattetid. Enligt boende i området ska det röra sig om ett tiotal ungdomar som varje natt kastar ägg och äpplen mot husen. Något som också ska ha lett till att fönsterrutor har krossats. De boende i området har nu tröttnat på skadegörelsen.

– Det börjar kännas obehagligt och alla i området anmäler allt, säger en boende till GD.

Enligt personen som GD pratat med ska det ha resulterat i ett 15-tal polisanmälningar, men någon respons från polisen tycker de inte att de har fått.

– Man undrar ju om polisen struntar i det här. Det kanske är för bagatellartat.

Per-Arne Persson på polisen i Sandviken säger att han inte vet om skadegörelsen utreds just nu.

– Finns det inga misstänkta tror jag inte att man jobbar med det här aktivt just nu.

De boende själva vill inte prata med ungdomarna som tros ligga bakom skadegörelsen, eftersom att man är rädd för konsekvenserna.

– Ingen vågar konfrontera dem. De flesta är ju rädda att hamna i centrum för deras framfart, säger en person till GD.

Trots att de boende inte känner att de fått något gehör från polisen, hoppas man fortfarande på deras hjälp.

– Vi betalar ju skatt och har ett polisväsende. Jag förstår att de kanske måste prioritera grövre brott. Men vi hoppas ändå att de ska ta tag i det här, säger en av de boende.

Mer läsning

Annons