Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppsving för Bessemersskolan

Fler elever söker sig till Bessemergymnasiet. Störst uppsving har ekonomiprogrammet med 108 procent fler sökande i år än 2012.

– Vi har jobbat hårt med marknadsföringen och är glada för det här, säger Eva Simonsson, tf gymnasiechef.

Annons456 elever från Sandviken har i år valt att söka till sin lokala gymnasieskola medan 163 elever har sökt till en annan kommun. All statistik är dock inte färdigställd och fler ansökningar kommer att läggas till. Men redan nu visar siffrorna att det är fler elever som vill gå på sin lokala gymnasieskola.
Störst uppsving har ekonomiprogrammet med 108 procent fler sökande, följt av vård- och omsorgsprogrammet med 79 procent fler sökande.

– Det kommer bli fler elever från andra kommuner också, alla ansökningar har inte kommit in, säger Mona Nyström på kunskapskontoret.
Eva Simonsson är tillförordnad gymnasiechef och säger att skolan har arbetat hårt med att försöka locka elever. Bland annat har det hållits öppet hus för både blivande elever och föräldrar. Eva Simonsson spekulerar också om det kan finnas en annan faktor som spelar in.

– Det kan vara så att pendeln börjar svänga tillbaka. Nyhetens behag med friskolor kanske är över. Det har ju inte direkt varit en odelad positiv bild som har målats upp av dem i media.
En bakgrund till att så många har sökt vård- och omsorgsprogrammet tror hon kan bero på att det nu ligger inom ramen för det så kallade vård - och omsorgscollege som har införts.

– Det innebär ett nära samarbete med branschen. När eleverna går ut så är de diplomerade och ska vara anställningsbara.

Mer läsning

Annons