Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V ska bli mer synliga

/
  • Mikael Rosén beskriver sig själv som en eldsjäl, men är också medveten om sin nya roll som partiets ansikte utåt.– Man kommer väl bli påpassad på ett annat sätt, det är liksom ofrånkomligt.
  • Mikael Rosén säger att ungdomsarbetslösheten måste bort.– Ingen under 25 år borde gå utan syssla och behöva försörjningsstöd. De olika myndigheterna måste jobba tillsammans och bli mer aktiva för att få bukt med problemet. Som det är idag duttar varje myndighet på sin egen kant.

Mikael Rosén ska försöka värva fler väljare, bland annat från SD

Annons

Mikael Rosén är Vänsterpartiets nya ansikte utåt. En ny strategi har utlovats och nu ska Vänstern bli mer synlig i kommunpolitiken.

Förra onsdagen satt Mikael Rosén, V, med på sin första kommunstyrelsesammanträde. Han tar upp stafettpinnen efter Ann Östman och Karin Gustavsson, som delade på Vänsterpartiets stol i KS.

– Det var spännande och många nya frågor att sätta sig in i. Arbetsfältet är oändligt, men jag har ju suttit med i kultur- och fritidsnämnden så viss erfarenhet finns.

Med Vänsterpartiets nya taktik kommer också arbetet att förändras.

– Förhoppningsvis kommer vi få igenom många nya idéer. Vi kommer mata på med frågor, motioner och interpellationer, det ska synas att vi är med. Vi måste dock strukturera upp vårt arbete och fördela uppgifterna, det är något vi måste bli bättre på.

Kärnfrågor som arbetslöshet, integration och omsorg är de stora områden som kommer stå i fokus. Förslaget om att slå ihop Äldreomsorgsnämnden och Handikappnämnden är en fråga som han ser positivt på.

– Man ska spara in på tjänstemän och konsulter och lägga pengarna på de som jobbar i verksamheterna. Trenden går ju i motsatt riktning. Men anställda ska jobba närmare brukarna och ett led i det är att få större enheter som är effektivare.

Hjärtat i Vänsterpartiets verksamhet kommer bli deras kafé på Hyttgatan, som öppnar på onsdag. Där kommer Mikael Rosén jobba om dagarna och tanken är att partiet på det sättet ska bli mer utåtriktade och vara mer tillgängliga.

Ett av de stora jobben att ta tag i är att värva fler väljare, något som de bland annat ska försöka göra från Sverigedemokraterna.

– Jag tror att det handlar om folk som vill ta avstånd från etablissemanget.

Han säger att det går att vinna dessa väljare genom att man har argumenten på sin sida, bland annat när det gäller integrationspolitiken.

– Det är mycket som brister där. Majoriteten har varit väldigt dåliga på att jobba med integrationspolitiken. Det måste ju tas ett helhetsgrepp med arbetspraktik och språkpraktik. Vi har en del lösningar som att man varvar utbildning med praktik och är man ute i samhället skapar man kontakter i arbetsliv och föreningsliv.

Mer läsning

Annons