Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är lagom fart genom Jäderfors?

Det går för fort på väg 541 i Jäderfors. Det tycker en kvinna som tidigare har ansökt om sänkt hastighetsbegränsning på vägsträckan. Men länsstyrelsen har sagt nej. Nu har kvinnan överklagat ärendet till Transportstyrelsen.

Annons

Vägsträckan har en hastighetsbegränsning på 80 kilometer i timmen, en hastighet som vissa anser är alltför hög. Det handlar om en raksträcka och både Trafikverket och länsstyrelsen tycker att 80 kilometer i timmen är en lämplig hastighet på sträckan. De påpekar att det inte finns några snäva kurvor och att sikten är bra. De skriver också i avslaget att om hastigheten skulle sänkas kommer färre bilister att hålla hastighetsbegränsningen och därmed skulle trafiksäkerheten inte heller höjas.

Men kvinnan som nu har överklagat beslutet skriver att bilister ofta kör fortare än vad de får på sträckan och att trafiken har ökat sedan Kungsberget har byggts ut. Hon är också mormor och har barnbarn som bor längst väg 541, där hon vill ha sänkt hastighet.

– Jag stod tillsammans med mitt ena barnbarn och väntade på det andra vid vägen när bilarna for förbi. Mitt barnbarn som var med sa till mig att det drog till i magen av fartvinden när bilarna passerade, säger kvinnan.

– Det är just oroligheten att bilisterna kör för fort. När de kommer till raksträckan ökar de ju, säger hon.

Hon tycker att det bästa vore om det anlades en cykelbana från Sandviken till Järbo, då skulle inte barnen behöva gå längst vägen för att ta sig till samhället.

Hon berättar att om Transportstyrelsen avslår hennes överklagan så kommer hon inte att gå vidare med ärendet.

– Jag har försökt med alla instanser. Får jag nej så vet jag att jag har gjort allt jag kan.

Mer läsning

Annons